Caraş-Severin, Romania

PĂLTINIŞ – Joi seara, în jurul orei 20.00, pe DN 58, în apropierea comunei Păltiniş, a avut loc un accident de circulaţie în urma căruia un microbuz ce transporta 12 copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani s-a răsturnat.

La volanul microbuzului, ce se deplasa din direcţia Caransebeş – Reşiţa, se afla un tânăr de 18 ani, ce avea carnet din luna februarie a acestui an. În vehiculul de 8+1 locuri se aflau, pe lângă şofer, 12 copii. În apropierea localităţii Păltiniş, în zona numită „Crucea Roşie”, şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, iar microbuzul a derapat pe carosabilul umed, răsturnându-se.

Opt dintre cei 12 copii au fost transportaţi la spital atât de ambulanţe cât şi de alţi participanţi la trafic, însă, din fericire, din primele investigaţii medicale, rezultă că niciunul dintre ei nu a suferit răni grave.

Traficul a fost blocat pe ambele sensuri aproximativ 30 de minute.

În prezent poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul urmând a se lua măsurile ce se impun în funcţie de natura leziunilor suferite de pasagerii din autoturism.

9 Comments

 1. asta da sofer !
  minte multa a avut cel ce l=a angajat sa transporte copiii aia !

 2. Sofer nenorocit,cum poti sa fii asa inconstient si sa conduci cu viteza un microbuz plin cu copii?Inconstient si iresponsabil acest cocos american de 18 ani!Omoara copii nevinovati-el,in schimb-sa se duca la aia cu coasa,daca e asa grozav,dar-CE VINA CU COPIII?

 3. I-a ajutat Dumnezeu sa nu se intample ceva mai rau. Responsabilul acestui accident este patronul/directorul, care l-a „autorizat” pe acest tanar fara experienta sa fac acest transport.
  Ceea ce nu interzice Legea, autorizeaza si aici avem o mare problema si putem spune ca Legea este cea care favorizeaza accidentele de acest fel si multe alte atentate la viata noastra de zi cu zi.

  • Mira-ma-s sa aiba autorizatie, daca are este grav, cu permis de 5 luni sa transporti copii este de neconceput. Conduc din 1974, fara evenimente rutiere dar ma ingrozesc in fiecare zi de ce vad pe la stiri. Prea usor iau toti neavenitii permisul. Bine ca nu au fost victime! Acestui asa zis sofer ar trebui sa i se ANULEZE permisul.

 4. A cata oara nu se respecta in Romania regulile privind conducatorii auto ce transporta pasageri >7 locuri?! De la conducatori de autocare duminicali,fara prea multa experienta si pana la dobitocul asta de 18 ani,caruia i sa incredintat prosteste siguranta unor copii,pe soselele Romaniei,nu se face nimeni vinovat de aceasta stare de lucruri?! Legiuitorul roman ce pazeste?! Dorm in papuci prin parlament,conform intereselor lor personale…

 5. Cata inconstienta din partea celor care iau incredintat copii pe mana la acel incepator in mod normal dupa lege un conducator auto pana la un an vechime este considerat incepator si are niste obligati speciale legat de viteza dar nu inteleg cat de cretini au putut fi adulti care au lasat bieti copilasi pe mana tanarului parca nu s-ar fi intamplat nimic duminica dupa parerea mea sunt direct raspuzatori cei care iau incredintat microbusul tanarul si ar trebuii pedepsiti in modul cel mai aspru cu putinta

 6. la cum se iau permisele in ziua de azi ce va mai mirati
  mai mare vina o au cei ce le dau permise
  stiti destul de bine cum se iau
  vina mare o au cei ce lau lasat pe copilu ala la volan
  aia sunt mai incostienti ca ell
  si legile din tara asta sunt de c…..
  sunt facute numa sa ti ia bani aiurea nu sunt corecte

 7. acest tinar sofer a,fost fortat spuniinduse ia cheile si dute cu copii respectivi 14 la numar acest care la trimis pe acest sofer terbuie santionat conf legii findca si el poseda permis si stia ca este icepator si are mai multe persoane decit cele admise… ba mai mult in momentul acidentului copii nevatamati au fost transportati la valeadeni tot de iel,pina la sosirea ambulantelor si ech de politie ceace contravine altei legi fuga sau deplasarea persoanelor nevatamate pt a nu da declaratii si mai sint si minori ….oare protectia minorilor.care nu au dat nici un comunicat la fel transportatorul biserica menolita paltinis care pe la ora22 a trimis pe respectivul individ sa negocieze in spital pe urgente daca au nevoie de anumite sume pt a tace …oare costa mai mult banii si tacerea decit viata acestor copii nevinovati toti minori care au fost 14 in loc de 8 si dusi spre moarte .miine zii pastorul lor a umblat cu masina prin sat pe la fiecare din copii propunid alte predici mincinoase

Adaugă comentariu