Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Consiliul Judeţean şi-a exprimat acordul de principiu pentru începerea negocierilor cu CJ Timiş în vederea cumpărării acţiunilor deţinute de timişoreni la SC Schilift.

În şedinţa de la finele lunii ianuarie, consilierii judeţeni au stabilit că în vederea purtării negocierilor cu cei de la Consiliul Judeţean Timiş, va fi constituită o comisie din cinci consilieri judeţeni, de la toate partidele. „În ședința următoare vom constitui o comisie la nivelul Consiliului Județean ca for legislativ, care să discute cu colegii de la Consiliul Județean Timiș condițiile vânzării acestor acțiuni. Evident că până atunci vom face o analiză la nivelul societății să vedem exact de ce sumă de bani e vorba, de investiția pe care Consiliul Județean Timiș a făcut-o, de amortizare a acelor investiții, să vedem exact care ar fi valoarea reală a acestor acțiuni. În plus, am înţeles că şi Primăria Văliug vrea să cumpere acţiuni”, a precizat şeful judeţului, Silviu Hurduzeu.

Consilierul liberal Jaro Marşalic a pledat pentru cumpărarea acţiunilor: „Este datoria Consiliului Județean Caraș-Severin să preia, pentru că e vorba de stațiunea Semenic. Pe vremuri, când s-a înființat noua pârtie și toată instalația respectivă, Carașul și Văliugul au fost obligați să apeleze la Consiliul Județean Timiș pentru că investiția a fost destul de mare și Consiliul Judeţean singur nu a putut să facă față. Doar sper că, dacă preluăm, o să fie și rentabil să plătim administratorul, că din câte înțeleg de 3 ani de zile nu prea funcționează teleschiul respectiv”.

Schilift deţine pârtia „Slalom uriaş“, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Banatul Montan. Pârtia are o lungime de 1200 de metri, altitudinea de plecare fiind la 1435 de metri. Aşadar, să înceapă negocierile!

1 Comment

  1. un lucru este cert ,in ultimii 30 de ani v-ati batut cu totii joc de dragul nostru ,Semenic indiferent de culoarea politica !

Adaugă comentariu