Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Peste o mie de oameni au urmărit sâmbătă, în ciuda vremii nefavorabile, Caransebeș Air Show pe Aeroportul din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Vântul și plafonul de nori foarte jos nu i-au împiedicat pe cei mai renumiți piloți ai Aeroclubului României să le ofere spectatorilor acrobații de înaltă clasă. De altfel, „Șoimii României”, pe avioanele Extra 330 și 300L, au demonstrat, încă o dată, că nu degeaba alcătuiesc lotul național de acrobație aeriană.

George Rotaru și colegii săi au realizat momentele cele mai gustate de publicul de toate vârstele, looping-urile, schimbările de direcţie la viteze de peste 300 de kilometri la oră sau zborurile cu motorul aproape oprit stârnind ropote de aplauze.

„Plafonul de nori a fost destul de jos astfel ca piloții de la Șoimii României au evoluat fără să facă acrobațiile foarte dificile însă cred că toți spectatorii, toți cei care iubesc aviația, s-au bucurat de demonstrațiile de astăzi”, a declarat primarul Marcel Vela.

„Ca în fiecare, am onorat invitația Primăriei Caransebeș de a participa la acest show aerian. Aeroclubul României a venit cu echipa națională de acrobații cu avionul, cu echipa de zbor cu avioane ușoare The Pelicans, cu lotul național de parașutism și balonul cu aer cald”, a precizat și Ștefan Panait, pilot instructor în cadrul Aeroclubului.

Și chiar dacă parașutiștii nu au mai urcat în cer pentru a-și prezenta măiestria din cauza vremii nefavorabile, cei care au venit pe Aeroport au fost încântați de ce au văzut, mai ales cei mici. „Nu am simțit frigul, mi-au plăcut foarte mult avioanele care se răsuceau și lăsau fumul în spate de diferite culori. Am venit cu clasa, e prima dată când vin”, ne-a spus Alexandru Bogdan, elev în clasa a IV-a la Colegiul Național “C.D.Loga”. Sutele de localnici care au îndurat frigulpână la final au putut vedea apoi, de aproape, avioanele care i-au încântat iar copii au devenit pentru câteva minute piloți şi s-au fotografiat cu adevărații maeștri ai acrobațiilor aeriene.