Caraş-Severin, Romania

GRĂDINARI – O familie de chinezi a ajuns în judeţul nostru după ce a traversat lumea cu avionul, a călătorit cu maşina şi apoi pe câmp, pe jos, la frontieră…

Ne-am cam obişnuit noi, cărăşenii, cu migraţia şi tocmai când era să zicem că nimic nu mai e nou sub soare la acest capitol, poliţiştii de frontieră au dat peste un caz surpriză: o familie de cetăţeni chinezi, ajunsă în Belgrad cu avionul, a fost transportată cu maşina de o rudă, a trecut pe jos frontiera cu România, fiind preluată din nou de maşină, urmând să ajungă în Germania. Totul s-a oprit la Grădinari!

Familia de cetăţeni chinezi este formată dintr-o mamă şi cei trei copii ai săi, trecerea ilegală a frontierei fiind surprinsă după ce aceştia ajunseseră într-un Mercedes cu numere de Germania, condus de o nemţoaică, sora femeii…

„În data de 19 august, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Oravița au oprit pe DN 57, la Grădinari, un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania, condus de o femeie, cetățean german. Polițiștii de frontieră au constatat că în interiorul mijlocului de transport se mai aflau patru pasageri, o femeie şi trei copii, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, fapt pentru care toţi ocupanţii din autoturism au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări. Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că pasagerii sunt cetățeni chinezi, femeia are vârsta de 42 de ani, iar cei trei copii au vârste cuprinse între 4 şi 15 ani, fiind fiii săi. Totodată, s-a mai stabilit că la volanul autoturismului se afla sora femeii, cetăţean german, în vârstă de 51 de ani. Mama celor trei minori a declarat că a călătorit împreună cu aceştia cu avionul până în Belgrad, de unde au fost preluaţi de sora ei şi conduşi cu autoturismul până în apropierea frontierei cu România, unde au trecut pe jos. Cetățeanul german a intrat legal în ţară prin punctul de trecere cu autoturismul, iar ulterior i-a așteptat şi preluat din apropierea frontierei cu Serbia, moment în care au fost depistaţi şi opriți de echipajul Poliției de Frontieră. Cetăţenii chinezi intenţionau să ajungă în acest mod în Germania“, ne spun poliţiştii de frontieră.

Cercetările penale continuă pentru trecere frauduloasă a frontierei, în cazul cetăţenilor chinezi, respectiv pentru trafic de migranţi, în cazul surorii din Germania.

A.M.

Adaugă comentariu