Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Agenţia cărăşeană de ocupare va organiza, la mijlocul acestei luni, un târg special de muncă.

AJOFM Caraş-Severin va organiza, în data de 15 noiembrie, Bursa locurilor de muncă pentru tineri cu risc de marginalizare socială. Evenimentul se va derula la Reşiţa, la parterul agenţiei, situată pe strada Traian Lalescu nr. 17, începând cu ora 9.00. Noţiunea de tânăr cu risc de marginalizare socială a fost completată zilele trecute printr-un act normativ care aduce modificări de substanţă legislaţiei în materie de şomaj şi ocuparea forţei de muncă.

Potrivit documentului, în categoria tinerilor cu risc de marginalizare socială intră persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 26 de ani, care se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa şi se încadrează în una dintre următoarele categorii:
– se află în sistemul de protecţie a copilului sau provine din acest sistem;
– are dizabilităţi;
– nu are familie sau a cărui familie nu îi poate asigura întreţinerea;
– are copii în întreţinere;
– a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate;
– este victimă a traficului de persoane.
„Promovarea participarii pe piaţa muncii a tinerilor cu risc de marginalizare socială se realizează de către agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, prin acompaniament social personalizat în baza unui contract de solidaritate, prin activităţi de informare şi promovare a intereselor tinerilor cu risc de marginalizare socială în rândul angajatorilor şi prin subvenţionarea locului de muncă”, spune consilierul superior Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Caraş-Severin.

Angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială şi care beneficiază de acompaniament social personalizat în baza unui contract de solidaritate, pot primi, lunar, pentru fiecare persoană din această categorie, o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor. Banii se acordă din bugetul asigurărilor pentru somaj, iar valoarea acordată lunar pentru fiecare dintre tineri nu poate fi de două ori mai mare decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data angajării. Plăţile sunt sistate la data expirării contractului de solidaritate, care poate fi încheiat pe o durată cuprinsă între unu şi trei ani.

Agenţii economici interesaţi de aceste facilităţi şi care doresc să participe la Bursă şi să ofere o şansă de angajare tinerilor din categoriile amintite îşi pot depune ofertele de locuri vacante la sediul Agenţiei din Reşiţa (tel. 0255/212380). Participarea la bursă este gratuită de ambele părţi.

 

Adaugă comentariu