Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ministerul Agriculturii a virat sumele aferenete anului 2013 pentru plata primei pe cap de animal în sectorul zootehnic, pentru speciile ovine şi caprine.

Potrivit comunicatului oficial al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, valoarea totală alocată acestui sector este de peste 340 de milioane de lei, de aceşti bani urmând a beneficia 43.338 de crescători de ovine şi 15.339 de crescători de caprine. Având însă experienţa anilor trecuţi, e posibil ca nu toate cardurile fermierilor să fie alimentate cu bani mai devreme de 15 februarie.

Prima pe cap de animal se acordă o singură dată pe an fermierilor înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, pentru femele ovine şi/sau femele caprine identificate conform legislaţiei în domeniu. Pentru a primi plata pe cap de animal, beneficiarii trebuie să deţină un efectiv în exploataţie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31 martie a anului în care se face solicitarea primei, iar efectivul pentru care se solicită prima trebui să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitării primei.

În Caraş-Severin, de prima pe cap de animal beneficiază un număr de 2.000 de fermieri.

Adaugă comentariu