Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sâmbătă, 1 iunie, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin s-au întâlnit reprezentanţii filialelor de Cruce Roşie din Reşiţa (România), Bitola (Macedonia), Gabrovo (Bulgaria) şi Vrnjača Banja (Serbia).

Din partea română au participat: preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, secretarul judeţului, Ion Imbrescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, filiala Caraş-Severin, Constantin Bîtea, şi directorul aceleiaşi organizaţii, Nicolae Berzescu, precum şi alţi invitaţi.

Cu ocazia acestei întâlniri, Societatea Naţională de Cruce Roşie, filiala Caraş-Severin şi filiala Vrnjača Banja a Crucii Roşii din Serbia, reprezentată prin Svedomir Nikolić, au semnat un parteneriat. Obiectivul acordului îl reprezintă crearea şi dezvoltarea unor mecanisme eficiente de intervenţie în caz de dezastre şi conflict armat şi schimbul de experienţă între voluntari.

Sorin Frunzăverde a salutat prezenţa la Reşiţa a reprezentanţilor străini şi a subliniat faptul că parteneriatul semnat este unul extrem de util din punctul de vedere al schimbului de experienţă. Patru tineri din Caraşova au fost deja la Bitola (Macedonia) într-un schimb de experienţă, iar în acest an, în baza aceleiaşi colaborări, alţi tineri din Caraş-Severin sunt aşteptaţi atât la Bitola cât şi în localitatea Gabrovo (Bulgaria).

„Organizările sunt puţin diferite de la ţară la ţară dar cred că schimbul de experienţă, acest parteneriat este extrem de util pentru Crucea Roşie, o organizaţie care îşi face pe deplin datoria în condiţii de criză, dezastre“, a declarat Sorin Frunzăverde. Şeful judeţului a făcut referire şi la inundaţiile care au afectat Caraş-Severinul din anul 2000 şi până în prezent, Crucea Roşie reuşind să facă faţă acelor momente dificile.

Prezenţi în judeţ pentru trei zile oaspeţii străini vor mai vizita Muzeul de Locomotive din Reşiţa, Muzeul Banatului Montan, Mănăstirea „Sf. Ilie“ din Bocşa, precum şi comuna Caraşova.

1 Comment

Adaugă comentariu