Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Judeţul nostru este pe primul loc… de la coadă. Deşi au luat note de 9 şi 10 la inspecţii, dascălii cărăşeni nu se pot mândri cu rezultatele obţinute la probele scrise.

 Cel mai ridicat procent de promovare la examenul naţional de definitivare în învăţământ s-a înregistrat în judeţul Gorj – 76,47%, iar cel mai scăzut procent, în judeţul Caraş-Severin – 29,33%. Conform datelor publicate de Ministerul Educaţiei, cea mai mare notă primită de profesorii cărăşeni este 9,25 şi a fost obţinută de Marian Florin Feraru, profesor la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.2 Reşiţa.

La polul opus, cel mai mic punctaj, înainte de contestaţii, este 1,45, şi a fost obţinut de un cadru didactic de la Şcoala cu clasele I-VIII din Fârliug. De asemenea, din cei 88 de profesori înscrişi la examenul de definitivat, 22 au promovat iar 13 dascăli au ales să nu se prezinte la probele scrise. Pentru sesiunea din acest an, MEN a decis ca nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ să fie 8 şi nu 7. O altă noutate a fost acordarea dreptului de a participa la acest examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră.

Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Candidaţii prezenţi la examenul de definitivare au avut de susţinut două probe. Prima, ce s-a desfăşurat în perioada ianuarie – iunie, a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă şi a avut caracter eliminatoriu.

Între 23 şi 24 iulie candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen, soluţionarea acestora urmând să se realizeze în intervalul 25–26 iulie. Pe data de 27 iulie se vor afişa rezultatele finale.

Lavinia Predescu

2 Comments

  1. consider ca ar fi fost corect ca si numele celui cu cea mai mica medie sa fie dat in presa cu titlul „asa da, asa nu”. pentru a obtine nota de 1,45 probabil a scris subiectele corect, tinand cont ca un punct este din oficiu!!!!

    • Daca ai fi mai documentat ai sti ca subiectele nu se mai scriu pe foaia de examen, ci numai rezolvarile!! In rest sunt de acord! ”Candidații” au luat note mari la inspectiile la clasa, pt ca acolo au ”inspectat” toți nemuricii nominalizati de USL, ”selectați” numai pe criterii partizane!
      Si cand ”geniile” au trebuit ”să scrie” pe hartie, de fapt, nu au scris sau au scris tampenii. Alea jacta est!

Adaugă comentariu