Caraş-Severin, Romania

ANINA – După ce au rămas fără lemne, atunci când Garda Forestieră le-a confiscat de la poarta Căminului, cineva s-a gândit la cei 20 de bătrâni de la azilul din Anina şi le-a asigurat căldura. Problemele însă sunt departe de a fi rezolvate pentru că, de săptămâna viitoare, oamenii de acolo ar putea rămâne fără hrană caldă.

Un camion cu lemne a ajuns vineri în curtea Căminului pentru persoane vârstnice din Anina, cu acte în regulă în aşa fel încât să nu îl mai poată confisca nimeni. Iar cei 20 de beneficiari s-au bucurat mult. Oamenii au stat şi de vorbă cu binefăcătorul lor, obţinând şi promisiunea că vor fi sprijiniţi în continuare cu tot ce se poate. Cel care s-a îngrijit ca bătrânii să aibă căldură măcar în jur, dacă cea din suflete este tot mai puţină departe de familii, este vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionuţ Popovici, care potrivit reprezentanţilor căminului, a vrut discreţie.  „Numai că este un gest aşa de frumos, iar noi nu am putut păstra discreţia, astfel de surprize frumoase ni se întâmplă tare rar“, ne-a spus şefa azilului.

Întrebat despre gestul său, Popovici a spus: „Nu contează că am dus eu nişte lemne acolo la Anina, este un gest făcut din suflet pentru nişte suflete, credeţi-mă, tare necăjite. Şi am vrut să fie un gest discret. Am stat de vorbă cu toţi oamenii şi, pe cât de bucuros am fost că am putut să fac acest gest, pe atât de trist am plecat de acolo. Dar dacă tot aţi aflat, nu vreau să vorbesc despre camionul cu lemne, bine că au lemne. Vreau să spun însă că acolo problemele sunt multe. Chiar dacă Primăria Anina se implică, azilul acela este cumva al nimănui“, ne-a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Ionuţ Popovici a adăugat că Primăria Anina are datorii de peste 50 de mii de lei la firma de catering şi este posibil ca de săptămâna viitoare, oamenii să nu mai primească hrană. „Ştiu că sunt mulţi oameni cu suflet care îi pot ajuta. Ei nu au nevoie numai de cozonaci şi portocale, ci de hrană caldă. Şi trebuie ajutaţi. Eu o să mă implic mai mult pentru că aşa cum v-am spus, acel cămin este cumva al nimănui şi asta nu e în regulă“, ne-a mai spus vicele Consiliului Judeţean, Ionuţ Popovici.

Vă reamintim că în luna noiembrie, Garda Forestieră Timişoara a confiscat lemnele aduse de Primăria Anina la azil, a dat două amenzi în valoare totală de 12.000 de lei la şoferul care a dus lemnele şi a confiscat şi maşina Primăriei…

Adaugă comentariu