Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru că biroul CPECA din Caraş-Severin nu mai are membri, centrul timişorean a preluat activitatea.Începutul acestui an şcolar aduce o problemă în privinţa continuităţii proiectelor de prevenire a consumului de droguri la tineri. Medicul şi psihologul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin şi-au întrerupt activitatea în cadrul instituţiei.

Prin urmare, activităţile şi proiectele vor fi preluate de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog din Timişoara. Situaţia a fost explicată în cadrul recentei şedinţe de Colegiu Prefectural de către comisarul şef Mihaela Tomiţă de la Biroul Regional Timişoara al Agenţiei Naţionale Antidrog.

„Nu am avut niciun caz înregistrat în acest an cu consum de droguri «grele», aşa cum sunt denumite popular heroina şi cocaina, dar acest lucru nu este un motiv de relaxare. Avem probleme reale, generate de lipsa resursei umane, pentru că suntem într-o situaţie extrem de delicată acum. Acum, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin nu are nici o persoană care-şi desfăşoară activitatea fizic. De aceea, eu şi cu echipa de la Timişoara vom asigura continuitatea, cu menţiunea că avem două posturi de ofiţeri la centru care pot fi încadrate în sistem de urgenţă din structurile MAI“, a precizat reprezentantul de la Timişoara.

Cei 110 kilometri care despart oraşul de pe Bega de cel de pe Bârzava au fost amintiţi în expunerea făcută, dar s-a considerat că o situaţie de urgenţă impune măsuri de urgenţă. Ca atare, prefectul de Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a convocat la o discuţie reprezentanţii instituţiilor din subordinea MAI. Şi pe comisarul şef Tomiţă pentru găsirea de soluţii.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu