Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Elevii constănţeni au participat la o lecţie deschisă în tabăra de la Râul Alb, susţinută de oamenii legii.

Centrul de Agrement Râul Alb a fost gazda unei întâlniri între agenţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin (Serviciul de Ordine Publică şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii) şi 31 de elevi din judeţul Constanţa care au ales să-şi petreacă o parte din vacanţă în judeţul nostru. Vacanţa de vară, prin specificul ei – deplasarea copiilor în zone de agrement, petrecerea unei perioade de timp mai mari fără supraveghere, circulaţia intensă pe drumurile publice, poate genera o creştere a numărului de minori victime sau autori ai unor fapte penale.

Toate aceste aspecte au fost avute în vedere de către poliţişti care le-au transmis elevilor o serie de recomandări pentru petrecerea timpului liber din vacanţă, în siguranţă. Actele de violenţă, atât de mediatizate în ultimul timp, manifestate de tineri împotriva tinerilor, majoritatea elevi, a fost una din temele dezbătute de participanţi. Tinerii au fost îndemnaţi să manifeste o atitudine tolerantă faţă de cei din jur iar prima opţiune pentru aplanarea eventualelor conflicte ce se ivesc între ei, să o reprezinte comunicarea.

Totodată, participanţii au fost familiarizaţi cu unele prevederi ale Codului Penal referitoare la vârsta răspunderii penale şi individualizarea pedepselor. Nu au fost uitate recomandările privind utilizarea corectă a internetului dar şi a platformei www.safernet.ro (hotline destinat raportării abuzurilor întâlnite pe internet), în situaţia în care, în spaţiul virtual, se simt stânjeniţi sau deranjaţi de materiale care implică nuditate, materiale cu scene de violenţă sau a căror conţinut poate induce sentimente de frică sau intimidare.

F.R.

Adaugă comentariu