Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acestea ar putea schimba în bine peisajul celor două complexe agroalimentare reşiţene.Cea de-a doua lună a anului i-a făcut pe aleşii reşiţenilor să fie mai cu dare de mână atunci când vine vorba despre pieţe. Astfel că unul dintre proiectele importante aprobate recent a fost acela al scutirii de taxe a comercianţilor, fie ei producători particulari, fie agenţi economici, în zilele de duminică, din dorinţa de a stimula venirea lor în număr cât mai mare, astfel încât reşiţenii să aibă de ales dintr-o gamă mai largă de produse agroalimentare autohtone. Şi, întrucât orarul de duminică în cele două pieţe reşiţene este de la ora 6.00 la 12.00, taxa totală pe zi nu ar fi fost una substanţială. Iar pentru cumpărători, acest lucru s-ar putea reflecta şi într-o uşoară îndulcire a preţurilor.

O altă noutate în privinţa pieţelor este schimbarea regulamentului acestora pentru a permite deschiderea de noi chioşcuri şi rulote. „Am avut câteva solicitări din partea unor producători sau reprezentanţi ai unor firme de a amplasa rulote moderne, dotate cu aer condiţionat, cu instalaţii frig la interior, sisteme de iluminat, rulote moderne pe care şi eu le-am remarcat în diverse pieţe din oraşe pe care le respectăm, poate la Sibiu, chiar şi la Timişoara, la Braşov sau în străinătate, spune primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu. Cred eu că şi la Reşiţa s-ar preta, în anume locuri, fără să deranjeze spaţiile de parcare, trotuarele, comercianţii sau trecătorii. Există spaţii aparţinătoare celor două pieţe, Reşiţa Nord şi Sud, unde s-ar putea amplasa rulote moderne. Regulamentul vechi nu permitea amplasarea vreunei rulote, nici moderne, nici mai puţin moderne“.

Totuşi, edilul a precizat că şi vechile chioşcuri vor trebui să ţină cont de nişte reguli, atât în privinţa mărimii şi a amplasamentului, care figurează în PUG. Însă, per ansamblu, cele două pieţe reşiţene vor fi deschise noului în această materie.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu