Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă tot au adunat votul cetăţenilor, parlamentarii de Caraş-Severin vor primi şi o porţie bună din problemele Reşiţei.Municipalitatea şi-a arătat recent disponibilitatea de a-i invita la masa dialogului pe toţi parlamentarii de Caraş-Severin, indiferent de culoarea politică, pentru a-şi da mâna în vederea rezolvării problemelor stringente ale urbei, cu sprijin de la Bucureşti.

Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, vede astfel de întâlniri cu trimişii noştri de la Centru drept una de bun augur. „Idee foarte bună, cu siguranţă. Este o iniţiativă lăudabilă, am avut-o şi eu în vedere, n-am făcut până acum, a declarat recent primarul Stepanescu, în cadrul unei conferinţe de presă. Nu ne pică galoanele făcând lucrurile astea. Este normal ca toţi cei aleşi, care au beneficiat de încrederea unor categorii de oameni, să se implice. Am avut o întâlnire cu un parlamentar de la un alt partid, cu o doamnă deputat. Şi dânsa a venit aici, şi-am întrebat-o: «Ce facem cu Semenicul, că sunteţi la Bucureşti, cu Turist Semenicul şi cu turismul în general din Caraş-Severin?». Şi-a notat doamna. «Ce facem cu celălalt restaurant, Goznuţa? Ce facem cu platoul Secu?» Şi-a notat, în primul rând, şi am încredere, vă spun. Eu iau partea bună şi am văzut deschidere la doamna, dar încă n-am făcut o întâlnire, n-am provocat, încă nu am invitat toţi parlamentarii şi instituţiile“.

Edilul preciza că va pregăti „convocarea la un sfârşit de săptămână, vinerea. Dânşii, parlamentarii, vin joia, din câte ştiu“, urmând ca la întâlnire să participe şi reprezentanţii altor instituţii responsabile. În acest context, un prim eveniment de acest gen va avea loc în urbea de pe Bârzava chiar vineri, 22 februarie, de la ora 11.00, în incinta palatului administrativ municipal. Cu acest prilej, invitaţilor le vor fi prezentate mai multe aspecte legate de Reşiţa, printre care se numără proiectele derulate în municipiu şi situaţia UCMR.

Antoniu Mocanu