Caraş-Severin, Romania

DOMAȘNEA – Un bărbat și-a pierdut viața la Domașnea, după un conflict la un bar din comună. Grigore Galescu, fost consilier local, a fost lovit de un consătean, Mihai Benghia, la capătul unor discuții în contradictoriu pe tema alegerii noului viceprimar al comunei.

În urma loviturii primite, Galescu, în vârstă de 45 de ani, s-a dezechilibrat și s-a lovit cu capul de asfalt. Și-a pierdut cunoștința și a fost transportat imediat la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, însă pe drum a decedat. Potrivit primelor informații, în urma altercației, și agresorul, Mihai Benghia, a fost înjunghiat, fiind transportat de asemenea, la spitalul din Caransebeș. „Clientul meu a fost operat în cursul dimineții, se află în continuare în stare gravă la spital. Merg la Domașnea, la fața locului, am înțeles că sunt deja organele de cercetare acolo, adună probe. Din câte am aflat, ar exista niște filmări ale incidentului, de la niște camere de luat vederi din zonă”, ne-a precizat avocatul Cosmin Bolosin, apărătorul lui Benghia.

În primă fază au existat și informații că victima ar fi fost membru al Partidului Mișcarea Populară, ceea ce ar fi produs nemulțumirea agresorului, simpatizant social-democrat, iar conflictul ar fi pornit de la alegerea viceprimarului. „Domnul Grigore Galescu nu a avut nicio legătură cu filiala PMP Domașnea, nu a fost membru al organizației noastre. Sigur, îl cunoșteam, ne-a dat votul la recentele alegeri, dar atât”, ne-a spus, coincidență de nume, alt Mihai Benghia, din partea PMP Domașnea, acesta neavând însă nicio legătură cu agresorul. Cazul a fost preluat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, agresorul fiind cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte.