Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ninsorile abundente nu au afectat doar orarul zilnic al elevilor. Două olimpiade au fost amânate.

Sfârşitul de săptămână a fost unul cu emoţii pentru elevii participanţi la faza judeţeană a Olimpiadei de fizică. La competiţia ce a avut loc la Colegiul Tehnic din Reşiţa au participat 99 de elevi din clasele VI-XII dintr-un total de 125 de tineri înscrişi iniţial în concurs. După cum ne-a declarat insp. de spec., prof. Manuela Stan, la Olimpiada din acest an s-a prezentat un număr mai mare de elevi de clasa a VI-a întrucât acesta este primul an în care tinerii vor putea merge mai departe la faza naţională.

Pentru această etapă se vor califica şapte elevi cărăşeni, olimpici ce vor putea fi aflaţi azi, după rezolvarea contestaţiilor. Faza naţională va avea loc în localitatea Brăneşti, judeţul Ilfov, în perioada 1-7 aprilie. Tot la sfârşitul acestei săptămâni urma să se desfăşoare etapa locală a Olimpiadelor la disciplinele Matematică, Limba şi Literatură Română.

Cu toate acestea, din cauza condiţiilor meteorologice cele două concursuri au fost amânate. După cum ne-a informat insp. şc. gen. adj. prof. Mircea Meilă, motivul pentru care etapele locale nu au putut fi organizate este faptul că cele două urmau să se desfăşoare în mai multe centre din judeţ. Unele dintre acestea se află pe lista unităţilor şcolare închise din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ultima perioadă.

Lavinia Predescu