Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Episcopia Caransebeșului, prin Departamentul misionar și activități cu tinerii, organizează, alături de mai multe instituții și organizații județene, în data de 24 martie 2018, între orele 12.00-14.00, la Reșița, Marșul pentru viață cu tema „O lume pentru viață”.

Acțiunea va debuta la ora 12, la Biserica ”Sf. Ap. Petru și Pavel” din cartierul Govândari al municipiului Reșița cu o slujbă religioasă și va continua cu marșul propriu-zis care va avea loc pe traseul: Bd. Muncii – Intim – Parcul Tricolorului – Catedrala ”Schimbarea la față”. În continuare, pe esplanada din fața Catedralei, Corul de femei „Laudae” al Protopopiatului Ortodox Reșița va interpreta câteva cântece specifice, adecvate momentului, iar organizatorii vor transmite mesaje de susținere a vieții. Scopul organizării marșului este sensibilizarea societății, în asamblul ei, pentru susținerea dreptului la viață al tuturor pruncilor, precum și susținerea femeilor aflate în criză de sarcină, printr-o atitudine civică pro-viață care să genereze instrumente concrete de sprijinire a acestora. Evenimentul este unul neconfesional și apolitic, adresându-se tuturor categoriilor de persoane, indiferent de vârstă, naționalitate, statut social, apartenență politică sau religioasă.

În județul Caraș-Severin, partenerii implicați în organizarea marșului sunt: Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Universitatea ”Eftimie Murgu” Reșița, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, Colegiul Național al Asistenților Sociali – filiala Caraș-Severin, Asociația ”Din inimă pentru inimă”, Protopopiatul Ortodox Reșița și Coaliția pentru Familie – filiala Caraș-Severin. Evenimentul beneficiază, de asemenea, de sprijinul Primăriei Municipiului Reșița. Partenerii media ai evenimentului sunt: Jurnal de Caraș-Severin, Radio România Reșița, Banat TV, alături de Agenția de presă Basilica a Patriarhiei Române. Organizatorii lansează tuturor invitația de a fi prezenți la marș, indiferent de vremea de afară, aceasta fiind modalitatea concretă de a arăta că le pasă de darul suprem al vieții și de a prețui și respecta femeile care se luptă pentru a proteja viața copiilor lor și viitorul acestui neam.