Caraş-Severin, Romania

STEIERDORF – Asta ne-a spus unul dintre cei doi votanţi pe care i-am surprins la primele ore ale dimineaţii la Secţia de votare 100 din Steierdorf.

Prezenţa slabă la vot a celor din Anina a putut fi observată de oricine trecea prin oraş. În centru nu erau oameni nici să se odihnească la umbra castanilor aflaţi pe marginea drumului naţional, în faţa secţiilor de votare nici atât. Am surprins doi votanţi în faţa secţiei 100, unul intra, altul ieşea.

„Am votat, dar nu vă spun cu cine că nu se cade. Dar eu vreau să se facă ceva, să se reîntoarcă toţi cei plecaţi de aici, să se redeschidă mina, să fie locuri de muncă, să fie o altă viaţă pentru cei tineri. Tare mi-e teamă că cine ajunge acolo în Parlamentul European o să uite de românii de rând. Când ai salariul de mii de euro, nu îţi mai pasă de milioane de români săraci. Nu ştiu cât contează votul meu, dar dacă tinerii nu învaţă că trebuie să voteze nu va fi bine. Mergeţi înăuntru să vedeţi că nu mai nimeni la vot. Oamenii trebuie să voteze pentru că niciun partid politic nu trebuie să conducă mai mult de 4 ani, trebuie rotiţi pentru ca politicienii să nu se înveţe cu binele şi cu aroganţa“, ne-a spus un pensionar din Steierdorf.

Adaugă comentariu