Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Comisariatul județean al Gărzii de Mediu a centralizat rezultatele controalelor desfășurate timp de o lună.

Așa cum s-a impus de la București, comisarii cărășeni au încheiat marți, 2 mai, controalele în domeniul administrației și exploatării fondului forestier din județ. „Au fost efectuate, în total, 40 de controale pe segmentul vizat, soldate cu cinci sancțiuni, în valoare totală de 46.000 de lei. Suma nu e nici mică nici mare, dar sancțiunile au fost aplicate pentru abateri care nu sunt foarte ușoare. Timp de o lună de zile, comisarii au fost pe teren și au identificat nerespectări ale legislației în vigoare. Vorbim aici de lipsa notificării Agenției de Protecție a Mediului la începerea unei noi partizi – pe care o considerăm lipsă a autorizației de mediu, fie vorbim de exploatarea masei lemnoase și extragerea ei prin cursuri de apă – lucru care afectează flora și fauna în zonă și tulbură apa, fie vorbim de depozitarea deșeurilor (menajere sau periculoase – uleiuri, anvelope sau alte substanțe) la vagon în mod necorespunzător. Cea mai gravă abatere a fost lipsa autorizației de mediu, pentru care am și suspendat activitatea“, ne-a declarat prim- comisarul Gheorghe Muntean, șeful Gărzii de Mediu Caraș-Severin.

Cu toate că acest control tematic impus de la centru s-a finalizat, verificările în domeniu vor continua. În planul general de control pentru acest an al instituției cărășene sunt prevăzute acțiuni similare la ocoalele silvice și la agenții economici care exploatează masă lemnoasă.