Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiar dacă municipiul de pe Bârzava n-are probleme cu urşii, şeful administrativului reşiţean crede că ar fi mai bine să-i „exportăm“, dacă avem prea mulţi, decât să-i vânăm la modul necontrolat. Edilul şi-a arătat pe o reţea de socializare susţinerea faţă de una dintre campaniile menite să protejeze marele mamifer brun.

„Spunem NU vânătorii necondiţionate de urşi!“, titrează campania de strângere de semnături iniţiată la nivel naţional de un ONG care şi-a manifestat îngrijorarea vizavi de iniţiativa legislativă care declasifică ursul din lista speciilor strict protejate şi îl introduce pe lista speciilor care pot fi vânate „la liber“, fără niciun fel de restricţii, în perioadele prevăzute de lege. Asta în pofida reglementărilor internaţionale în acest sens.

Reacţia primarului Ioan Popa a venit pe o reţea de socializare, unde edilul a notat: „Daca urşii vă sunt «de prisosinţă», aţi putea să-i «redistribuiţi» în Europa sau, de ce nu, în Taigaua Siberiană. În acest fel, România ar da un exemplu de implicare argumentată în salvarea unor specii de animale sălbatice pe cale de dispariţie“.

A.M.

1 Comment

  1. Asta iar este cap de pompa!Cum sa exporti ursi?Ii bagi la punga ca pe taitei,ii faci macaroane,cuc-cus,spaghete,sau ii faci faina ,ii pui in saci?Este clar,herr Taitzelu,nu merge,mai judeca!(Cand iti dai demisia aia de onoare,daca o ai?

Adaugă comentariu