Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Săptămâna a început într-un mod foarte relaxant pentru elevii Liceului Teoretic „Mircea Eliade“ din Reşiţa.Şi asta deoarece de luni, 24 septembrie, a început să emită postul de radio cu circuit inchis, Exclusiv-E. Iniţiala „E“ a fost inspirată de „elevii Eliade“, iar postul de radio destinat tinerilor din acest liceu are propria linie de programe, muzică variată, rubrica de ştiri din liceu, concursuri culturale şi muzicale, dar şi rubrica de perle din clase.

Aceasta din urmă include ticuri verbale, bâlbe, provenite atât de la elevi cât şi de la profesori. De Exclusiv-E se ocupă un colectiv de şase elevi, conduşi de Dorian Dinu, elev în clasa a X-a D şi coordonaţi de directorul unităţii de învăţământ reşiţene, prof. Nicolae Magiar.

De rubrica de ştiri se ocupă Patricea Pîrvu, elevă în clasa a VI-a A şi colega sa din clasa a XII-a D, Bianca Trandafir. Tinerele au participat vara trecută în tabăra de jurnalism fiind astfel familiarizate cu tehnicile de redactare. După cum ne-a informat prof. Magiar, scopul acestui post de radio şcolar este acela de a asigura pauze cât mai plăcute.

„Mulţi preferă să stea pe coridor în pauze, astfel că acest moment al zilei va fi mult mai relaxant. De asemenea, dacă am o problemă de urgenţă, cutremur, incendiu, informarea elevilor este mult mai rapidă. Cel de-al treilea scop este acela de a îi determina pe profesori să respecte pauzele. În momentul în care începe recreaţia, începe şi programul la radio“, ne-a precizat directorul Liceului Teoretic Mircea Eliade Reşiţa.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu