Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O delegaţie cărăşeană se află în aceste zile la una din cele mai importante expoziţii agricole din lume. Zilele acestea, în capitala Germaniei – Berlin, se desfăşoară cel mai mare târg anual în domeniul alimentar, agricol şi horticol din Europa – „Săptămâna Verde“, unde România este stat partener. La această expoziţie, care-şi va închide porţile abia peste o săptămână, în 29 ianuarie, participă şi o delegaţie cărăşeană, condusă de către directorul Camerei Judeţene Agricole, ing. Pavel Nefir.

La „Săptămâna Verde“, judeţul Caraş-Severin este prezent cu trei standuri: două forme asociative apicole din Oraviţa şi Băile Herculane şi o societate comercială din Bocşa, care prelucrează ciuperci şi legume.

„În primele trei zile standurile noastre au fost vizitate de mai mulţi oficiali din ministerul Agriculturii din Germania, dar şi de comisarul european Dacian Cioloş, însoţit de ministrul Valeriu Tabără. Ne bucurăm de simpatia populaţiei berlineze şi mărturisesc că poporul german este interesat de regiunea, istoricul şi de produsele tradiţionale din Banatul de Munte. Firma care ne însoţeşte la Berlin prezintă mai multe sortimente de zacuscă din ciuperci şi legume, precum şi salată din ciuperci, făcută după o reţetă veche, de peste 140 de ani, luată de la pemii din satul Gărână. Nu în ultimul rând, avem expuse produsele stupului: miere de munte şi de câmpie, propolis, polen şi faguri de miere“, ne-a declarat ing. Liviu Munteanu, şef Serviciu Elaborare, Evaluare şi Implementare proiecte în cadrul Camerei Judeţene Agricole.

Pentru că judeţul Caraş-Severin participă pentru prima dată la această expoziţie internaţională, directorul Camerei Agricole Caraş-Severin ne-a declarat că „rolul instituţiei pe care o conduce este acela de a prezenta mierea şi ciupercile din Banat, cu speranţa că firmele străine prezente aici să încheie contracte cu producătorii din judeţ“.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu