Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Primăria oraşului-staţiune de pe Valea Cernei a adus veşti bune în această săptămână, în special pentru locuitori. Un proiect important, ce vizează lucrări de infrastructură, a intrat în faza de execuţie, primarul Cristian Miclău semnând zilele trecute contractul cu constructorul.

Este vorba de proiectul „Reparaţii străzi şi parcaje strada Trandafirilor Zona 1 şi Zona 2, judeţul Caraş-Severin – în oraşul Băile Herculane“. Valoarea totală a investiţiei, fără TVA, este de 3.614.939,95 RON, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni. Practic, vor fi refăcute prin PNDL partea carosabilă, trotuarele şi parcajele vechi, de asemenea urmează extinderea cu locuri noi de parcare şi de spaţii verzi. Tot în această sumă se încadrează şi iluminatul public în zona dintre blocuri – zona 1, precum şi în spaţiul situat în zona blocurilor ANL – zona 2. Proiectul cuprinde şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii în zona 2.

Aşadar, în scurt timp, după alţi câţiva paşi, respectiv vizarea programului de control la ISC, cu achitarea taxelor şi primirea garanţiei calităţii lucrărilor, se va preda amplasamentul şi va fi emis, în sfârşit, ordinul de execuţie.

Adevărul e că, să faci ceva în România, e nevoie de ceva mai mult decât răbdare şi tutun, începi să-ți numeri nu fierele albe, ci şuviţele, care cresc văzând cu ochii de la o semnătură la alta, de la un termen la altul. Asta pentru că procedurile sunt mult prea stufoase, cu multe termene şi documentaţii peste documentaţii, licitaţii, avize şi verificări peste verificări. Una peste alta, cetăţenii se vor bucura, totuşi, de aceste modernizări peste vreo doi ani.

Alexandra Gorghiu

1 Comment

  1. Doamne ajută, se mișcă încet- încet lucrurile și în Caraș. Fondurile europene sunt singura salvare a județului pentru a mai recupera din decalajele economice din regiune (Timiș și Arad).

Adaugă comentariu