Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Vechea metodă de înşelătorie face noi victime prin inventivitatea escrocilor, care se dau şi poliţişti care, chipurile, sunt gata să organizeze un flagrant şi să-i prindă pe făptaşi.

Poliţia judeţului ne sfătuieşte din nou să fim atenţi, să nu ne lăsăm înşelaţi şi să nu dăm credit escrocilor. Asta pentru că, după ce ani buni metoda Accidentul a făcut victime, inclusiv în Caraş-Severin, escrocii au inventat noi metode să păcălească oamenii. Oamenii legii avertizează că, deja, în alte judeţe au fost înregistrate apeluri telefonice cu vechea metodă, dar mult mai elaborată. Mai exact, victima este sunată de un aşa-zis medic sau avocat care cere bani pentru a interveni la un eveniment în care a fost implicată o rudă a victimei, de regulă fiu, fiică.

Câteva minute mai târziu, victima primeşte un nou apel, de la cineva care se dă drept poliţist – de fapt tot unul dintre escroci –, care încearcă să convingă victima că Poliţia este vigilentă şi urmăreşte îndeaproape grupul de escroci, pe care urmează să-i prindă în flagrant. Acesta o sfătuieşte pe victimă să dea banii ceruţi, pentru ca escrocii să poată fi arestaţi imediat.

Şi banii sunt daţi, iar escrocii îşi văd în continuare, bine-mersi, de afacere, scoţând sume importante de bani de la victimele care cad pradă emoţiilor, la aflarea unor veşti rele.

Pentru a nu cădea victimă escrocilor, oamenii legii recomandă:

– manifestaţi prudenţă şi deveniţi suspicioşi atunci când sunteţi abordaţi de persoane necunoscute care invocă diverse pretexte pentru a vă determina să le înmânaţi diverse sume de bani;

– nu daţi dovadă de credulitate atunci când persoane necunoscute vă solicită sume de bani, în numele unui membru al familiei (soţ, fiu, fiică etc.) pentru rezolvarea unei probleme grave ce nu suportă amânare;

– fiţi suspicioşi atunci când vă sunt prezentate scenarii fictive, însă aparent dramatice, şi nu cedaţi argumentelor afective folosite de escroci;

– evitaţi să luaţi decizii în stări emoţionale particulare sau foarte puternice;

– când sunteți anunțați despre un accident în care este implicată o rudă apropiată, nu ezitați, sunați-vă întâi rudele, nu dați crezare unor persoane necunoscute! Însă indiferent de situaţie, oamenii legii recomandă să apelaţi la 112 pentru a semnala orice tentativă de înşelăciune.

Adaugă comentariu