Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La finalul acestei săptămâni românii şi-au ales un nou preşedinte care să îi reperezinte pe parcursul următorilor cinci ani.

După o lună şi jumătate de campanie şi 14 candidaţi la şefia ţării, doar unul a ieşit învingător. Acum, românii aşteaptă ca promisiunile făcute pe parcursul acestor săptămâni să fie realizate iar încrederea lor să nu fie dezamăgită.

„Pentru mine nu trebuie să facă mai mult decât a promis. Mi-aş dori ca cel care a fost ales în urma voturilor tuturor românilor să nu ne dezamăgească şi să se gândească şi la noi şi la drepturile noastre“, ne-a declarat Gheorghe Leonte, în vârstă de 37 de ani. Cu aceleaşi speranţe s-a prezentat la urne şi Ioana Var. Femeia, în vârstă de 54 de ani, ne-a mărturisit că a votat cu gândul la copii şi la nepoţii săi.

„Aş vrea să-i transmit viitorului preşedinte, indiferent cine va fi, să ţină cont că noi i-am ales. Să îşi respecte promisiunile şi să nu ne mai ignore cererile“, a declarat Ioana. Şi tinerii s-au dovedit a fi responsabili şi precocupaţi de viitorul lor. Încă de la orele dimineţii, aceştia şi-au „rupt“ cinci minute din timpul lor liber şi s-au prezentat la urne pentru a-şi înregistra votul. „Un singur lucru doresc să-i transmit viitorului preşedinte, să fie mai bun decât precedenţii“, ne-a mărturisit Bogdan Marian, 22 de ani.

Şi Alina Maria Radu a votat pentru viitorul ei. „Nu ştiu dacă alegerea mea a fost şi cea mai bună, dar aşa cum toată lumea a votat «răul cel mai mic», în opinia lor, eu sper să nu fie nici unul chiar atât de rău şi să ne fie mai bine ca până acum. Indiferent cine va fi preşedinte vreau să le spun că aşa cum ei merită o viaţă mai bună şi noi merităm să avem aceleaşi şanse şi să fim respectaţi“, ne-a mărturisit tânăra de 28 de ani.

Adaugă comentariu