Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Participarea la Campionatul Național de Atletism pentru Juniori III a adus sportivilor din județul Caraș-Severin un număr de nouă medalii.

Performerul delegației cărășene a fost Nicolae Balaci, cu cele două medalii de aur cucerite în probele de 100 și 200 metri. Atletul care a concurat la Naționale pentru Clubul Sportiv Universitatea Reșița și-a arătat clasa în cele două probe de viteză, pe care le-a câștigat, spre satisfacția antrenorului Irinel Dumitru, dar și a lui Mihai Dumitru, cel care l-a descoperit și l-a pregătit pe Nicolae Balaci. Reșițeanul s-a impus mai întâi în proba de 100 metri, cu timpul de 11,08 secunde, iar a doua zi a triumfat în proba de 200 metri, cu timpul de 22,55 secunde. „Sunt mulțumit de rezultate, dar speram să scot timpi și mai buni. Încerc să progresez până la juniori II. Vreau să bat cele două recorduri naționale, la 100 și la 200 metri“, a spus Nicolae Balaci. „Sportivul nostru va beneficia începând de luna viitoare de o bursă olimpică, o sumă de bani oferită de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin care putem să-i oferim masă lui Nicolae Balaci, pe perioada cât această bursă va fi în vigoare. De asemenea, remarc comportările sportivilor și în celelalte probe, Patrick Gherghinescu la marș, Eliana Anason la 100 m plat și Horea Ianc la aruncarea greutății“, a precizat prof. Irinel Dumitru.

La aruncarea suliței de 500 g, Bianca Popescu, de la Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reșița, a obținut medalia de argint, cu o aruncare de 39,53 metri. „Este un rezultat foarte bun pentru mine, mi-am doborât recordul personal“, a spus eleva antrenorului Irinel Dumitru. Aflată la a 14-a medalie, Laura Denisa Iedlicska, atletă antrenată la Clubul Sportiv Școlar Reșița de Octavian Bârsanu, a urcat pe treapta a treia a podiumului la aruncarea greutății, cu o aruncare de 11,74 metri.

Tabloul rezultatelor a fost completat de atletele de la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș, Loredana Cimpoieru cucerind trei medalii la această întrecere. După ce a cucerit în prima zi argintul în proba de 2.000 m obstacole, cu timpul de 7:21.05, Loredana Cimpoieru a obținut a doua zi alte două medalii: un argint, în proba de 3.000 metri, cu timpul de 10:24.16 și un bronz la 400 m garduri, cu timpul de 68.67. Proba de 3.000 metri pare a fi una dintre favoritele atletelor de la CSS Caransebeș, din moment ce locurile 2, 3 și 4 au fost ocupate de reprezentante ale clubului din municipiul de pe Timiș și Sebeș, antrenate de Iuliana și Marian Enache. Vicecampioana Loredana Cimpoieru a fost urmată în clasament de Karina Tămășilă (bronz, cu timpul de 10:29.35) și de Cristina Peia (locul 4, cu timpul de 10:43.06). În prima zi a competiției, Karina Tămășilă a câștigat medalia de bronz în proba de 1.500 metri, cu timpul de 4:50.21.

Marian Cărăvan

Adaugă comentariu