Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Atletul de la CS Universitatea Reşiţa a devenit campion naţional la 3.000 m obstacole.După un sezon măcinat de accidentări, care nu i-au permis realizarea baremului de participare la Jocurile Olimpice de la Londra, deşi ar fi fost capabil de această performanţă, Alexandru Ghinea şi-a revenit cu ocazia recentului Campionat Naţional de atletism pentru seniori.

În competiţia găzduită de Stadionul Dinamo din Bucureşti, atletul legitimat la Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa a concurat în proba sa favorită, 3.000 metri obstacole. Şi a făcut-o cu succes, trecând primul linia de sosire, după opt minute, 58 de secunde şi 88 de sutimi.

Rezultatul vine să confirme aşteptările din partea unui sportiv care anul trecut, la Ostrava, în Cehia, cucerea medalia de bronz la Europenele de Tineret. Acum, la Bucureşti, la Naţionalele seniorilor, Alexandru Ghinea a demonstrat că este numărul 1 în ţară în proba de 3.000 m obstacole, iar perspectivele sunt îmbucurătoare. În această probă, medalia de argint i-a revenit lui Daniel Betej, de la CSM Oneşti, iar cea de bronz lui Ilie Corneschi, de la CS Botoşani.

„Am făcut o cursă foarte bună, a spus Alexandru Ghinea. Sunt bucuros că am reuşit să cuceresc titlul de campion naţional. Am avut un sezon destul de greu din cauza unor accidentări din sezonul trecut, şi nu m-am refăcut cum trebuia. Dar sunt fericit că s-a terminat cu bine acest Campionat Naţional şi sper ca sezonul viitor să fie unul foarte bun pentru mine, să încep pregătirea pentru marea performanţă. Pentru anul viitor am în obiectiv Campionatul Mondial de seniori, Cupa Europei pe echipe unde România vrea să promoveze în Superligă. Sper să ajut cât pot de mult echipa României, aşa cum am făcut-o şi în 2010. Pentru sezonul acesta nu sunt pe deplin mulţumit, pentru că am vrut să-mi fac baremul de participare pentru Jocurile Olimpice de la Londra, dar nu am reuşit din cauza accidentărilor pe care le-am avut.“

Alexandru Ghinea a ţinut să-i mulţumească lui Octavian Măzăran, directorul CS Universitatea Reşiţa, pentru susţinere, sperând într-o colaborare la fel de bună şi pe viitor, pentru a reprezenta cu succes Reşiţa în competiţiile naţionale şi internaţionale.

Adaugă comentariu