Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sportiva din Bocşa a câştigat şi Cupa Ciprului, cu Apollon Ladies Limassol. Laura Rus, cea mai valoroasă sportivă din Bocşa, se află în aceste zile acasă, pentru o binemeritată vacanţă, după un sezon plin de reuşite. Cunoscuta fotbalistă originară din Bocşa a avut parte de un sezon fructuos în Cipru, finalizat cu un titlu de campioană şi Cupa Ciprului, trofee câştigate cu echipa sa de club, Apollon Ladies Limassol.

Laura Rus, sau „Lala“ cum îi spun prietenii, nu se dezminte nici de această dată şi ne arată de ce fotbalul este un mod de viaţă pentru ea. Pasiunea pentru sport, pentru fotbal în special, pare a-i fi fost insuflată de tatăl său, pe vremuri fotbalist la Metalul Bocşa. Paradoxal însă, Laura s-a evidenţiat mai întâi la echipa feminină de handbal Universitatea Reşiţa, dar participarea la un turneu de fotbal în sală cu echipa Liceului Teoretic „Traian Vuia“ din municipiul de pe Bârzava avea să-i schimbe complet destinul.

Remarcată în 2004 de oficialii celor de la Pandurii Târgu Jiu, a fost rapid înregimentată de gorjeni şi porţile performanţei i se deschideau. A ajuns, în scurt timp, un nume de referinţă şi de sportiva din Bocşa aveau să se intereseze cluburi din întreaga Europă. Sporting Huelva din Spania a fost următoarea sa destinaţie, cu rezultate dintre cele mai bune, iar revenirea în ţară o regăseşte sub culorile echipei FCM Târgu Mureş, vicecampioana şi finalista Cupei României în 2012. Laura Rus a adunat şi prezenţe însemnate în echipa naţională, dar şi goluri importante şi spectaculoase.

Un atacant incisiv, letal pentru apărările adverse, bocşeanca recunoaşte cu bucurie că 2013 i-a adus poate cele mai mari reuşite în plan personal. Prezenţa în Champions League cu Apollon Ladies Limassol, dar şi un parcurs fără greşeală în competiţiile interne din Cipru. Practic, Apollon a defilat sezonul acesta, a câştigat campionatul la pas, iar în Cupa Ciprului trei meciuri au fost de ajuns pentru ca trofeul să ajungă la Limassol. Laura Rus este şi golgheteră, cu 21 de reuşite în campionat şi alte 10 în Cupa Ciprului. Ca o satisfacţie personală, Lala a marcat golul victoriei în finala cu Lefkothea, punând capăt unui sezon reuşit pentru ea în insula Afroditei.

Adaugă comentariu