Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea, aflată sub securea intrării în incapacitate de plată, s-a văzut nevoită să taie de la capitolul investiţii, pentru a achita datorii…

O nouă rectificare bugetară afectează sacul cu bani al urbei, în urma datoriilor acumulate atât faţă de operatorul de transport Ro-A-Tir, din subvenţii, cât şi faţă de BERD, unde avem de plătit rate pentru ISPA. În cel din urmă caz, pentru că ratele n-au fost achitate de primărie, au ajuns să fie suportate de către operatorul de apă…

„Avem această situaţie de criză, cu conturile poprite de Ro-A-Tir, cu un proces finalizat deja la curtea de arbritraj, legat de iluminatul public, în care trebuie să plătim vreo 1,5 milioane de lei, cu o situaţie destul de critică la baza de fotbal a Reşiţei, un litigiu cu echipa de acolo, cu Metalul, şi cu faptul că primăria trebuie să plătească cota de rate la BERD, de circa 400.000 de euro pe an, şi care nu a fost prinsă în bugetul pe 2016, din nu ştiu ce eroare, a precizat Ioan Popa, primarul Reşiţei. Am fost nevoiţi să întoarcem bani de la investiţii! Dar vreau să-i asigur pe reşiţeni că nu am întors bani de la investiţii care erau într-adevăr strict necesare oraşului! Am fost obligaţi să facem asta ca să acoperim această gaură în bugetul local. Eu sunt convins că vom găsi resurse poate prin redimensionarea aparatului sau alte soluţii ca să trecem din nou bani din cheltuieli în investiţii, dar după ce vom face o analiză foarte serioasă a bugetului pe 2016, pentru a pregăti un buget frumos şi foarte transparent pe 2017“.

Printre investiţiile sărite din schemă se numără proiectul vizând bazinul de recuperare hidrokinetoterapeutică, câteva cuprinzând reabilitări ale unor instituţii de învăţământ, dar şi cel de modernizare a Cinematografului Dacia.

5 Comments

 1. Nelutule, ai fost ales sa gasesti solutii pentru Resita nu sa tai investitii…Unde sunt investitorii aia care vor face Resita prospera iar bugetul se va imbogati fara masura??? Unde este rezultatul trambitatului audit asupra finantelor primariei??? Unde?

  • Hai serios?! O sa apara investitorii peste noapte in Resita, doar fiindca e Nelu Popa sau x,y,z Primar?! In primul rand,si eu sunt de acord cu tine, dar ai exagerat putin…sincer, cand te uiti in Resita cata prostie inca este prezenta si linguseala la anumite personaje, nu stiu daca se va schimba ceva vreodata, in bine.
   Problema este ca trebuie sa spele gunoiul lasat de Stepanescu si Crina, care au avut cu totul alte preocupari decat cea a administrarii corecte si cu bun simt a unui oras.
   Si eu vreau schimbari rapide in bine dar..sa fim realisti, din pacate, acestea sunt posibilitatile…

 2. sa vada lumea pe cine a votat si speram ca data viitoare sa deschida bine ochii ….a taiat acest primar gratuitatile pentru pensionari pentru transportul in comun cind promitea altceva in campanie dar si minciuna e vorba bile la picioare sa le mai puna pensionarilor din oras ca poate merg mai usor asa

  • Nu sunt un sustiator al lui Taietelu’ dar pentru datoriile acumulate multumeste-i lu’Crina si lu’ Stepanescu…

 3. Daca va uitati mai atent, veti vedea ca sunt datorii lasate de vechea conducere, care a lasat numai gauri. Nu mai dati vina pe omul asta degeaba pentru ca el incearca sa rezolve problemele si nu sa le ascunda cum s-a intamplat in trecut.
  Vreti sa dea din degete si sa se rezolve totul peste noapte???

Adaugă comentariu