Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La doar câteva zile după ce doi pietoni au fost accidentaţi în timp ce traversau regulamentar strada, în seara de 6 noiembrie, poliţiştii au intervenit la un alt accident produs pe bulevardul Republicii din municipiu.

Echipa deplasată la faţa locului a constatat cu ocazia cercetărilor că în timp ce Marius B., în vârstă de 25 de ani, conducea un autoturism, la intersecţia cu strada Progresului, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea regulementară a străzii şi l-a lovit.

Victima, Valeriu T., de 61 de ani, a fost transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale, ulterior fiind transferat la Timişoara. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. Poliţiştii continuă investigaţiile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

11 Comments

 1. Tare bine se mai potriveste proverbul nostru romanesc: *Nu te grabi, ca n-au intrat zilele-n sac!*

  • serban cosmin Reply

   Cum a obtinut idiotul permis de conducere ???? Contra cost de la politia stie sa dea amenzi si permise conntra cost BOSILOR

  • Ce graba, nebunie, inconstienta, lipsa de educatie, spune-le cum vrei….
   tot mai multi soferi pun in pericol viata pietonilor, chiar pe zebra, dar nu vezi picior de politist pe strada!
   chiar aseara, in jur de 7, o masina neagra sau oricum inchisa la culoare a trecut pe rosu semaforului de la Liceul de mate fizica, si cu viteza mare, mult mai mare decat o permite portiunea aia, n-am apucat sa vad dacat GEO din numar asa repede s-a dus, in plin semafor rosu!!!
   se aude la domnul comisar-sef Davidoiu??

   • Geo?astae un imbecil cu un passat,un putoi de 19-20 ani,figurant si besinos.Isi mai face veacul pe langa orfelinat,langa biserica din govandari.

 2. Sunt si sofer si pieton,dar responsabilitateasi vina nu este tot timpul a soferilor.Este adevarat se circula prost dar educatie in randul pientonilor deloc. De foarte multe ori cand esti la 1 metru de trecere te trezesti ca trece cineva. Legea codului rutier spune””pietonii se vor angaja sa traverseze in grup in pas vioi dupa ce sa asigurat ca autovehiculele care cirula pot opri in siguranta sa acorde prioritate”. Daca viteza conform regulamentului este de 30 km/h vedeti la cati metrii trebuie sa inceapa un sofer sa franeze atunci cand vede un pieton care vrea sa se angajeze in traversare.Spatiul de franare 16METRI.Pilotul TITI AUR declara ” când ai 30 de km/h, pentru cã spaţiul de oprire este de metri, dar spaţiul parcurs pânã când ai atins frâna este de vreo 17 metri” sunt calcule reale deoarece la cei 5 metrii fizici de franare al autovechicolului cele 2 sec respectiv 10-12metrii este viteza de reactie a soferului.

 3. 1. Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator.
  2. în lipsa acestora, în localitati, pe la coltul strazii, numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic.
  Obligativitatea asigurarii apare cand pietonul nu traverseaza printr-un loc special amenajat si semnalizat corespunzator.
  LEGAL pietonul nu trebuie sa se asigure cind trece pe trecerea de pietoni.Prin noul cod rutier legislatorul nu a facut altceva decat sa imulteasca nr accidentelor si a mortiilor(traiasca inteligentii care fac aceste legi). Daca legea ar fi preventiva in toate situatiile era necesara asigurarea pietonului. Pai daca pietonii cred ca legea le ofera protectie pot sa traverseze fara sa se asigure dar astfel vor creste veniturile celor de le pompe funebre.Ca pieton nu ma incred in cel de la volan,poate este baut,a luat permisul pe branza,are auto defect

 4. In tarile EU exista o delimitare banda ( Marcaj)-sau zone vopsite rosu cum avem si noi dar pientonii care au educatie stiu ca atunci cind un autovehicul se afla deja intrat pe acest spatiu delimitat a protectiei de franare PIETONUL NU MAI TRAVERSEAZA.In toate cazurile soferii sunt vinovati.Eu spun ca nu este asa. Vinovati sunt si cei care au neglijat educatia pietonilor:parinti,scoala,autoritatiile locale lipsa semafoarelor pentru pietoni.Trebuie sa facem ceva……

  • Domnule Sorin
   1. inteleg ca sunteti tanar de pomeniti de pas vioi!! …. si de pompe funebre (cu cinism as spune, ca la cei tineri moarte nu vine niciodata…….), mai discutam cand aveti peste 60 sau sunteti bolnav, cu picioare betege, etc. si totusi trebuie sa treceti strada…….
   2. cu educatia soferilor – ce facem?
   3. masina de care vorbeam, ca multe altele, avea de departe semaforul pe rosu, ca sa nu pomenim ca exista inainte portocaliu, si totusi a venit, si nu cu viteza de care ne dati lectii….

   • nu sunt tanar sunt sofer profesionist( peste 1mil de km)am batut Europa dar ca la noi la nimeni. Vorbim de educatie rutiera si a soferilor dar si a pietonilor .Totul ar fi rezolvat prin semaforizare .De la Intim la Kaufland sunt 10 treceri de pietoni nu credeti ca la fel ca in statele EU trebuia sa avem semafoare la aceste treceri deoarece ele au rolul de a temporiza si facilita fluxul auto dar si cel al pietonilor. Scuzati-ma dar se trece strada ca la oi, cand vrea fiecare si cum vrea.Semaforul ajuta sa se stranga un nr. de pietoni si atunci trec in grup iar acest lucru ar ajuta si persoanele in varsta care chiar au probleme medicale.. La fel se intampla si cu traficul auto.De fapt vorbim de educatie si nu numai cea rutiera. Poate ne aude cei de la primarie.

   • D-nule Ionescu vorbim de treceri de pietoni fara semafor. Unde sunt semaforizate este clar treci pe rosu esti vinovat fie ca esti pieton fie ca esti sofer.Apropo atat cat tine culoarea galben pentru cei care au fost aproape de intesectie(soferi) si legea spune ca poti trece daca nu poti sa te opresti adica esti prea aproape vreau sa va spu ca pietonii au tot rosu atat cat pentru soferi este galben.(informatii gasiti pe GOOGLE)etc…

  • De curiozitate, stai odata cateva ore langa semaforul de la Colegiul Traian Lalescu si numara masinile care trec pe rosu. Am vazut un sofer grabit care a deschis geamul si a tipat la copii sa treaca mai repede apoi, cand s-a eliberat trecerea nu a asteptat verdele si a trecut. Era grabit!

Adaugă comentariu