Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – De săptămâna trecută, când consemnam că în judeţul nostru rujeola începe să facă din nou ravagii, DSP CS semnalând 14 cazuri, din care cinci au fost confirmate prin testele specifice, printr-o nouă informare, aflăm că numărul acestora a crescut cu încă cinci cazuri, din care trei au fost confirmate deja prin analize de laborator.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, Daniel Botgros, ne-a comunicat care este evoluţia acestei boli în judeţ, în ultimele zile: „Este vorba de două cazuri la Globurău, ambele de sex masculin, unul de 13 ani şi altul de 29 de ani, un caz la Topleţ, o fată de 10 ani, un alt caz a fost semnalat la Cornereva, de sex masculin, un tânăr de 26 de ani şi încă un caz la Teregova, un băiat de 13 ani“. Situaţia în acest moment ne indică 19 cazuri suspicionate de infestare cu virusul rujeolic şi alte opt cazuri care au fost confirmate prin analize de laborator.

Vă reamintim, particularitatea acestui nou val de îmbolnăviri constă în faptul că boala se manifestă la copii şi tineri până în vârsta de 35 de ani, persoane care au fost vaccinate în urmă cu 15 şi 20 de ani.

Alexandra Gorghiu

Adaugă comentariu