Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În cele şapte luni ale anului 2011, comisarii Gărzii Financiare Caraş-Severin au efectuat acţiuni de depistare şi combatere a activităţilor ilicite, care generează fenomene de evaziune şi fraudă fiscală, luând măsuri de sancţionare contravenţională sau penală.

Astfel, au fost întocmite un număr de 35 de plângeri contravenţionale, cu suma totală de 618.220 lei, şi 67 de plângeri penale cu suma de 1.652.938 de lei. În unele cazuri, acţiunile au fost organizate şi s-au efectuat controale în echipe mixte, alături de lucrători ai DIICOT, AND şi poliţie, pe baza unor planuri aprobate de conducerile instituţiilor participante.

În perioada ianuarie-iulie, comisarii Gărzii Financiare au realizat un număr de 1.356 de controale, în urma cărora au fost constatate 72 de cazuri de evaziune fiscală. În ceea ce priveşte situaţia sesizărilor penale pe primele şapte luni ale lui 2011, au fost identificate 72 de cazuri, care au fost înaintate Parchetului.

Pe lângă aspectele cu caracter penal, comisarii Gărzii Financiare au mai identificat ca sustrase de la plata către bugetul statului sau neachitate în termen legal sume în valoare de 1.658.880 de lei, reprezentând impozit pe profit, TVA, impozit pe venit, contribuţii la asigurările sociale de stat, accize etc.