Caraş-Severin, Romania

COPĂCELE – În 2013, în comuna Copăcele şi în satul aparţinător acesteia, Ohaba-Mâtnic, lucrările la reţeaua de apă şi canal se încheiau cu succes.

În acelaşi an, la Copăcele, s-a mai inaugurat un centru after-school şi un cămin cultural, unde au fost executate lucrări de interior şi exterior. Investiţiile pentru acest amplu proiect, ce a vizat modernizarea infrastructurii locale, s-au ridicat la 2,5 milioane de euro, şi au fost atrase de administraţia locală prin Măsura 322, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013.

Primăria Copăcele doreşte acum implementarea altor proiecte cu finanţare europeană de acest gen. „Avem întocmit proiect pentru apă şi canalizare la Zorile, şi tot pentru această localitate vrem străzi asfaltate, cu trotuare şi rigole. Într-un alt proiect avem cuprinse lucrări de reabilitare a străzilor din Ohaba-Mâtnic şi Copăcele, iar pentru satul Ruginosu ne dorim reţea de apă şi canalizare. Momentan, suntem în aşteptarea noului PNDR 2014-2020, iar în funcţie de liniile de finanţare deschise ne vom orienta pentru depunerea acestor proiecte”, ne-a declarat primarul comunei Copăcele, Ion Hîrţăucă. După 15 mai, vor începe şi lucrările de racordare a gospodăriilor din Ohaba-Mâtnic şi Copăcele la reţelele de apă şi canalizare.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu