Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sala Sporturilor din Ploieşti a găzduit, recent, Campionatele Naţionale de gimnastică ritmică pentru copii. O competiţie de mare anvergură, la care au participat şi componentele Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa.

În final, elevele profesoarelor Luminiţa Laţcu şi Dana Târbă s-au clasat pe locul şase, în întrecerea pe echipe, în componenţa: Bianca Dumitru, Sara Poenariu, Lorena Franţ, Nadira Boncilă şi Silvia Popa. O comportare onorabilă, având în vedere că sunt la al doilea concurs cu caracter naţional.

„Pentru stadiul de pregătire şi vârsta lor, opt, nouă şi zece ani, noi suntem mulţumite de cum s-au comportat fetiţele, ne-a precizat prof. Luminiţa Laţcu. Mai ales că au fost mai mici decât multe dintre partenerele de întrecere. De aceea nici nu am avut pretenţia la medalii, în întrecerile individuale. Important este că sunt sportive de viitor şi aveau nevoie să participe la un asemenea concurs“.

Referitor la programul următor, gimnastele reşiţene vor participa, la finele acestei luni, la un concurs internaţional, la Arad, în perspectiva Campionatelor Naţionale Şcolare din perioada 27-29 mai a.c., competiţie care va avea loc la Iaşi.

La „naţionale“ vor participa Diana Văleanu, Raluca Ungureanu (la senioare), Andreea şi Andrada Gherman (categoria a III), Nadira Boncilă, Bianca Dumitru şi Sara Poenariu (categoria a IV-a).