Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – După Polul Nord, Polul Sud sau vârfuri importante de pe diferite continente, stema Caransebeșului va ajunge în această toamnă și în Australia-Oceania.

Recent, municipalitatea a aprobat un sprijin financiar de 45.000 de lei pentru proiectul „România extremă”, prin care Clubul Montan își propune cucerirea celor mai mari altitudini și celor mai îndepărtate puncte de pe glob.

Mai exact, alpinistul Coco Galescu va încerca să cucerească vârful Carstensz Pyramid (4.884 metri). „Primăria a susținut numeroase expediții pe mai multe continente iar acum a venit și rândul zonei Australia-Oceania, unde stema municipiului Caransebeș și steagul României vor fi din nou la cel mai înalt nivel, la fel ca la Polul Nord, Polul Sud sau Himalaya. În acest sens, am alocat 45 de mii de lei de la bugetul local”, a precizat primarul Marcel Vela.

La rândul său, alpinistul Coco Galescu a spus că „realizarea dezideratului de a cuceri cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent plasează Caransebeșul pe primul loc în țară, într-un clasament al celor mai mari și mai importante expediții”. Costurile totale ale expediției prin care se încearcă transmiterea unui mesaj sportiv românesc se ridică la 90.000 de lei.

Lidia Almăjanu

1 Comment

  1. Bani publici cheltuiti aiurea…Incompatibilul dom’ Coco se plimba pe unde vrea, pe banii fraierilor…Mai bine se organiza de banii aia un festival de muzica bisericeasca sau o conferinta internationala pe tema ovulatiei la gaini…si ar fi fost mai de folos caransebesenilor, orasul in care s-au asfaltat toate strazile, este canalizat integral si care si-a renovat fatadele tuturor cladirilor istorice…

Adaugă comentariu