Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA –  Referendumul a fost un alt subiect abordat în conferinţa de presă de miercuri de către Sorin Frunzăverde.

În privinţa prezenţei la vot, Sorin Frunzăverde spunea: „Cred că vor veni la vot mai mulţi decât estimăm. Este pentru prima dată în istoria de după 1990 când avem un scrutin ce trebuie validat de jumătate plus unu din numărul alegătorilor. Problema este că listele de vot sunt cele din 2001, iar cifrele neoficiale spun că populaţia României a scăzut semnificativ. Oricum, suntem în faţa a două situaţii. Prima este aceea a validării referendumului, urmată de organizarea alegerilor pentru preşedintele României; a doua este aceea în care opt milioane de oameni votează pentru demitere şi un milion împotriva demiterii. În această ultimă situaţie, ce autoritate morală mai are preşedintele României?“

Întrebat ce ar trebui să facă Traian Băsescu dacă se ajunge în acest al doilea caz, Sorin Frunzăverde a declarat că „din punctul meu de vedere, cred că ar trebui să demisioneze“.

Vicepreşedintele PNL a mai spus şi că situaţia din România nu este atât de îngrijorătoare pentru Europa aşa cum se spune: „Eu am apelat la mai multe voci europene şi am convingerea că Europa nu este atât de îngrijorată de noi. Până la urmă, situaţia de aici este una constituţională, singura problemă fiind poate o anume lipsă de comunicare din partea actualei puteri şi prea multă persuasiune de partea cealaltă“.

Nina Curiţa

5 Comments

 1.  eu nu merg prin simplu fapt ca nu era nevoie de asa ceva.nu mai vorbesc si cum s-a ajuns aici!

 2.  votul este un drept si nu o obligatie, asa ca ar fi corect sa mergem cu totii la vot indiferent cum vom vota.oricine are minimul de bun simt o va face doar pentru simplul fapt ca undeva in istoria nu prea indepartata a omenirii, s-a murit pentru dreptul de a merge la vot si macar din respect pentru asta ar trebuii sa o facem

  • ponta: CINE A MAI VĂZUT CAMERE VIDEO IN SECTIILE DE VOTARE????

   când era MINISTRU DELEGAT PENTRU RELAȚIA CU PARLAMENTUL – procuror Victor Ponta PSD

   a se vedea art. 4 din

   HOTĂRÂRE Nr. 1045 din 23 septembrie 2009
   privind stabilirea măsurilor pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2009
   …………………………………………………………………………………………………………………….
   (4) Prefecţii, cu sprijinul primarilor, instalează, la intrarea în secţiile de votare speciale, camere web conectate la calculatoare cu suficientă capacitate de stocare pentru 14 ore de imagine video, care vor înregistra video cetăţenii ce îşi exercită dreptul de vot în aceste secţii. Operarea computerelor va fi asigurată de unul dintre membrii biroului electoral al secţiei de votare. Fişierul cuprinzând înregistrarea video va fi salvat pe un suport optic, CD sau DVD, şi va fi înaintat către biroul electoral judeţean, respectiv al sectorului municipiului Bucureşti într-un plic sigilat, pe care se aplică ştampila de control a secţiei de votare şi semnătura membrului biroului electoral al secţiei de votare care a asigurat operarea computerului, împreună cu dosarul cuprinzând tabelele electorale utilizate şi declaraţiile pe propria răspundere ale alegătorilor. Birourile electorale judeţene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti transmit plicurile sigilate conţinând înregistrările video, împreună cu dosarele de la secţiile de votare cuprinzând listele şi tabelele electorale utilizate, precum şi declaraţiile pe propria răspundere ale alegătorilor, Biroului Electoral Central, care le predă Autorităţii Electorale Permanente în vederea depozitării într-un singur spaţiu, asigurat de către Secretariatul General al Guvernului.
   semneaza:
   prim-ministru – Emil Boc
   contrasemneaza:

   Viceprim-ministru, ministrul administraţiei şi internelor, – Dan Nica PSD
   Ministrul educaţiei, cercetării şi inovării, – Ecaterina Andronescu PSD
   Ministrul sănătăţii, – Ion Bazac PSD

   BOICOT este numale tău!

 3.  Cum poate spune asa ceva un om care se stie poate mai bine decat oricine in ce situatie ne aflam.Este o manipulare din partea acestui domn(nu stiu daca mai putem sa il numim domn tradator poate si nu numai un om care cunoaste doar interesele proprii NU SI PE CELE ALE CARASANULUI.Nu vreau sa fiu subiectiv insa am convingerea ca asemenea oameni vor dispare de pe esafodul politic.

 4.  Cum poate spune asa ceva un om care stie poate mai bine decat oricine in ce situatie ne aflam.Este o manipulare din partea acestui domn(nu stiu daca mai putem sa il numim domn tradator poate si nu numai un om care cunoaste doar interesele proprii NU SI PE CELE ALE CARASANULUI.Nu vreau sa fiu subiectiv insa am convingerea ca asemenea oameni vor dispare de pe esafodul politic.

Adaugă comentariu