Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În noaptea de 5/6 februarie s-a stins din viaţă, în Germania, la vârsta de 75 de ani, încă o legendă a fotbalului din Valea Domanului, cel care a fost Francisc Varga.

Nea Feri Varga, aşa cum îi spuneau cei mai tineri din lumea fotbalului reşiţean, a fost un exemplu, din toate punctele de vedere, fiind respectat şi apreciat inclusiv de foştii colegi de echipă. Originar din Gătaia, judeţul Timiş, a urmat cursurile Şcolii Profesionale de Construcţii de Maşini din Reşiţa, şi, cum era un mare iubitor al sportului rege, şi-a îndreptat paşii spre Valea Domanului, unde l-a întâlnit pe venerabilul Mihai Zsizsik.

Antrenor care avea să-i devină mentor. Talentul şi seriozitatea i-au asigurat o ascensiune rapidă, fiind promovat la echipa de seniori, încă de la vârsta junioratului.

„Feri Varga s-a retras din activitatea de jucător, după ce Reşiţa a promovat în Divizia A, în anul 1972, ne-a precizat Eugen Călin, cel care a activiat mulţi ani şi ca preşedinte de club în Valea Domanului. S-a dedicat muncii de antrenor şi s-a remarcat, în special, printr-o generaţie de excepţie, dintre care au făcut parte, printre alţii, Panduru, Radu Gelu, Lupu, Puşcaş, Doană, care în anul 1981 a ocupat locul trei pe ţară. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“

2 Comments

  1. LuxPhotoFuchs Reply

    Feri Varga este cel cu părul blond creţ, al treilea în rândul de sus de la dreapta la stânga, lângă Sfârlogea…Requisce in Pace!

Adaugă comentariu