Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Un nou număr al revistei trimestriale „Bocşa Culturală“ (4/79 din 2012, anul XIII) a văzut lumina tiparului la editura reşiţeană Tim, sub egida Bibliotecii Orăşeneşti „Tata Oancea“ din Bocşa.

Publicaţia este deschisă cu un articol prezentând ultimele zile lucrătoare ale lui 2012 în viaţa bibliotecii bocşene, reliefând un lucru mai puţin obişnuit în Era internetului, şi anume acela că la Bocşa se citeşte carte! Urmează momentul sfinţirii Bisericii Vasiova, lăcaş de cult cu o istorie zbuciumată, a cărei piatră de temelie a fost pusă, potrivit tradiţiei locale, la mijlocul secolului al XVI-lea.

Este luat pulsul evenimentelor culturale care au încheiat anul 2012, abundând în lansări de carte, şi culminând cu întâlnirea „Căutătorilor de poveşti“ – nimeni alţii decât bibliotecarii – la Timişoara. Tiberiu Bottlik se mai destăinuie o dată şi-n paginile gazetei culturale a urbei, dar indirect, prin prezentarea volumului „Din viaţa şi opera unui artist“, semnat sub pseudonimul Tiberia Gallas.

Crâmpeie prezentând jurnale de călătorie, poveşti de viaţă, personalităţi şi lecţii de limba română sunt încununate de articolul „Bocşa în enciclopedia lui Diaconovici“, semnat de Gheorghe Jurma la rubrica „Bocşa – Istorie şi cultură“.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu