Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vineri, 17 mai, începând cu ora 12.00, o echipă de studenţi la medicină, foşti elevi ai Liceului Teoretic „Traian Vuia“, vor organiza un curs de prim ajutor pentru profesorii de la unitatea de învăţământ reşiţeană.

Liceul Teoretic Traian Vuia din Reşiţa în parteneriat cu Crucea Roşie filiala Caraş-Severin va desfăşura mai multe sesiuni de pregătire pentru acordarea primului ajutor. Vineri, 17 mai, va avea loc prima sesiune a „Cursului de prevenire a accidentelor şi acordarea primului ajutor“ adresat profesorilor şi susţinut de studenţii Nicholas-Florin Kormos şi Izabela Lazăr.

Cursul cuprinde o parte teoretică şi una practică, durata totală fiind de aproximativ două ore. Partea teoretică va include teme precum suportul vital de bază, problemele legate de mediul înconjurător, primul ajutor în traumă şi intoxicaţii şi prezentarea trusei de prim ajutor.

La partea practică vor fi prezentate tehnicile de resuscitare cardio-respiratorie precum şi alte manevre de bază utilizate în salvarea vieţii unei persoane. Profesorii cursanţi vor avea posibilitatea de a exersa pe manechinele special concepute în acest scop, puse la dispoziţie de către Crucea Roşie filiala Caraş-Severin.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu