Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Omul de afaceri care a realizat cea mai mare investiție în turismul cărășean din ultimii ani, pe Muntele Mic, crede că autoritățile din Caraș-Severin ar trebui să ia exemplu de la vecini. Iar exemplul cel mai recent este cel al celor din județul Hunedoara, mai exact din orașul Petrila, ale căror demersuri privind înființarea Domeniului Schiabil Șureanu sunt pe cale să dea rezultate.

Romeo Dunca spune că dacă s-ar vrea, Poiana Mărului ar putea face legătura cu Muntele Mic și ar putea asigura numeroase locuri de cazare, mai ales pe timp de iarnă. „Un exemplu care ar trebui repetat de cei din Caraș-Severin. 10,3 km de drum forestier separă Poiana Mărului de șoseaua de la camping, din drumul spre stațiunea Muntele Mic. Cu un atât de mic efort se poate da valoare celor 700 locuri de cazare de la Poiana Mărului, care iarna sunt goale, în timp ce în stațiunea Muntele Mic, de când funcționează noul telescaun Vâlsanu, nu mai găsești un pat liber. Dar va fi greu de realizat asta pentru că interesul politic nu permite. Prima dată să se fure toată pădurea și pe urmă om vedea…”, a spus omul de afaceri.

Acesta crede că județul Caraș-Severin ar putea trăi din turism mai bine ca pe vremea când aici duduia industria. „Poiana Mărului și satele din jur, Zervești, Dalci, Borlova sau Valea Bistrei ar putea găzdui 20.000 de locuri de cazare pentru toți împătimiții de natură din România și din vecini… Un metru cub de fag aduce 150 lei în buzunarul statului, lăsând o urmă în natură ce se va repara în 60 de ani, pe când o cameră de hotel bine făcută scoate din buzunarul unui turist 200 de lei pe zi, și asta în fiecare zi înmulțit cu 20.000. Proiectul Nedeea trebuie sugrumat, ca nu cumva să nu ajungă toți fraierii de schiori români să decarteze în Austria. Ce păcat!”, a concluzionat Romeo Dunca. Poate totuși îl aude cineva…

Adaugă comentariu