Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – Pentru că nu au primit salariile compensatorii şi cel restant, foştii siderurgişti continuă protestele.


Deşi au fost făcute repetate demersuri, inclusiv către Ministerul pentru Dialog Social, foştii angajaţi ai Ductil Steel au decis că lipsa unor veşti dinspre autorităţi sau a conducerii Mechel îi duce la manifestări de stradă. „De luni, la ora 10, am pornit din nou mişcările sindicale, pentru zece zile. Am obţinut autorizaţii în acest sens şi am hotărât să protestăm, pentru că salariile compensatorii ne sunt necesare, pentru unii chiar vitale, însă dinspre fondul de garantare din care ar putea sosi banii nu am primit nicio veste. Mai mult, avem de ridicat ultimul salariu de la societate şi ni s-a spus că în data de 12 iunie va avea loc rezolvarea contestaţiilor în ceea ce priveşte Adunarea Generală a Creditorilor“, a precizat Victor Sabău, liderul sindicatului Ductil.

În ceea ce priveşte creditorii, numprul acestora a fost stabilit la trei, în condiţiile în care normele în vigoare permiteau cinci membri. Printre cei trei deja aleşi se află şi o bancă cipriotă, în condiţiile în care statul român, reprezentat de ANAF, are o creanţă destul de mare de recuperat de la Ductil Steel şi care nu este reprezentat în AGC. Sprijinul sindical îi va fi retras lui Victor Sabău începând cu data de 1 iulie.

„Sunt angajatul sindicatului, plătit din contribuţiile salariaţilor şi, în condiţiile în care cei 400 nu mai sunt angajaţi, sindicatul de la Buzău mi-a spus că nu poate să mă susţină financiar. Astfel, voi trece iarăşi în contract cu societatea din 1 iulie, iar a doua zi intru în preaviz de 30 de zile“, a mai amintit Victor Sabău.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. Vorbiti cu stepanescu domnul primar , asa cum are bani sa plateasca CLASUGEII SI CANTARETII RENUMITI AI BANATULUI SI DE PESTE HOTARE SA AIBA BANI SA DEA SI LA AMARATII DE OAMENI SAU SA ADUCA INVESTITORI SA SALVEZE OAMENII DE SARACIE , NU SA IMBOGATEASCA CANTARETI , DAR ISI FACE EL RALATII NU-L INTERESEAZA PE EL DE RESITENI………

Adaugă comentariu