Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative-Secţiunea România a lansat o nouă ediţie a campaniei „Solidaritate colegială”, în care a ales să se înscrie şi Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa.

Este un demers de ajutor şi educaţie pentru copii, ce presupune colectarea de obiecte ce vor fi oferite colegilor cu posibilităţi mai reduse. Astfel, zilele trecute, elevii clasei a II-a A au adunat obiecte folositoare prezenţei de zi cu zi la şcoală – rechizite, ghiozdane, jucării, îmbrăcăminte şi încălţăminte – pe care le-au oferit elevilor de la Şcoala Gimnazială Nr. 5 din Reşiţa.

„Am fost primiţi cu multă căldură de micuţii acestei şcolii şi mărturisesc că m-am bucurat nespus când am zărit zâmbete nu doar pe chipurile celor care au primit darurile, ci şi pe chipurile celor care le-au oferit. Cadourile au fost pregătite cu multă responsabilitate de elevi, care au fost susţinuţi în tot acest demers de părinţi. În urma acestei acţiuni, cei mici au învăţat că oferind din puţinul lor le pot face şi altora mai frumoase sărbătorile de iarnă”, ne-a declarat Cristina Ardeleanu, profesor în cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 7 din Reşiţa.

Şi alte clase ale Şcolii 7 s-au implicat în Campania „Solidaritate colegială”. Astfel, cadourile pregătite de elevii clasei I, sub îndrumarea învăţătoarei Viorica Vîrtopeanu, au luat drumul şcolii din localitatea Ezeriş, în timp ce cadourile celorlaţi elevi ai ciclului primar au fost trimise spre alţi copii cu probleme din judeţ. În această campanie s-au mai implicat şi cadrele didactice Cristiana Schmaler (director), Doina Caracalean, Ana-Maria Vasilescu, Lenuţa Mecheţi, Violeta Groza, Maria Truţ, Petruţa Bălan şi Maria Bugărin.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu