Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Declarația aparține primarului Felix Borcean și a fost făcută după ce consilierii liberalii au votat alocarea a 70 de mii de lei pentru acțiunea de dezinsecție în Caransebeș. Viceprimarul Marius Isac spune că va semna el contractul, dacă nu-i va fi retrasă această atribuție.

Isac a venit cu un amendament la rectificarea bugetară, prin care se alocau 70 de mii de lei pentru dezinsecție, iar social-democratul Valeriu Radu a propus ca suma să fie trecută la clubul sportiv. La vot, majoritatea liberală și-a spus cuvântul, astfel că banii se duc pentru acțiunea de dezinsecție, spre nemulțumirea aleșilor PSD, care au refuzat să voteze. Dar și spre nemulțumirea primarului Felix Borcean, exprimată atât în ședință, cât și după.

„Treaba cu dezinsecția nu va rămâne așa, eu nu sunt partizanul unei dezinsecții și mai ales cu firma care a făcut acum doi ani, este apă de ploaie. Eu nu o să arunc niciodată 70 de mii de lei, când pot să-i dau la clubul sportiv. Cu riscul de a mă critica foarte mulți cetățeni, le spun că dezinsecția nu este eficientă și dau o grămadă de bani pe apă de ploaie, pe o impresie artistică că ne fâțâim prin oraș și zboară elicopterul deasupra și aruncă cu nu știu ce. După două săptămâni efectul dezinsecției dispare sau poate nici nu se produce vreun efect, nu am certitudinea că substanța folosită anihilează complet insectele. Cum am spus și în ședință, niciodată nu voi semna un contract de dezinsecție”, a declarat Borcean.

În replică, viceprimarul Marius Isac spune că va semna el contractul, dacă va fi lăsat de primar. „Numai dânsul poate să semneze? Dânsul are o problemă cu dezinsecția în sine sau cu firma care face dezinsecția? E aceeași firmă care a făcut la Oradea, acolo are efect, la Jimbolia, la Moldova Nouă, la Timișoara, la Oravița, adică la aceste orașe are efect, doar la noi nu are. Haideți să fim serioși, dezinsecția este necesară și trebuie făcută. Voi semna eu contractul, nu mai am voie nici să semnez? Dacă tot vrea să-mi ia toate atribuțiile, să mi le ia, să o facă printr-o dispoziție și să-mi lase doar ecarisajul”, a punctat Isac.

Până când dezinsecția se va realiza, dacă se va realiza, primarul Borcean le transmite caransebeșenilor modul prin care pot lupta împotriva țânțarilor. Cum? „Dacă fiecare asociație de locatari și-ar igieniza subsolurile și noi am tunde iarba…”, a fost soluția găsită de edilul Caransebeșului.

Răzvan Mihalcea