Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O delegaţie din partea administraţiei din Serbia şi Macedonia a avut o întrevedere, săptămâna trecută, la Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, cu prefectul judeţului, Octavian Ţunea, şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Delegaţia a fost însoţită de primarul oraşului Anina, Gheorghe Neicu, cel care are în derulare un program de înfrăţire a urbei pe care o gospodăreşte, cu localităţi din Serbia şi Macedonia. După o prezentare a judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea le-a prezentat membrilor delegaţiei şi oportunităţile de afaceri şi potenţialul turistic, un accent deosebit punându-se pe cele două masive muntoase din Caraş-Severin.

La rândul lor, membrii delegaţiei macedonene au arătat că la ei administraţia este structurată altfel şi că se lucrează în alt mod. „De aceea, asemenea parteneriate, asemenea schimburi înseamnă o experienţă în plus pentru noi. Ne ajutăm astfel unii pe alţii, luând fiecare ce e mai bun“, a precizat primarul municipalităţii Rosoman din Macedonia, Lazov Stoian.

La rândul său, primarul municipalităţii Plandişte, din Republica Serbia, a vorbit despre importanţa schimburilor economice, culturale sau sportive, derulate între cele două părţi. Din delegaţia sârbă şi macedoneană au mai făcut parte Marian Pencev, preşedintele Consiliului Local din Rosoman, consilierul Risto Iosev, iar din Serbia, Rodica Gruiescu şi Miroslav Stupar.

Adaugă comentariu