Decizie in favoarea investitorilor - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Situația economică dificilă din ultima perioadă continuă să fie resimțită de investitori însă, cel puțin la Caransebeș, aceștia găsesc înțelegere la nivelul conducerii administrației locale.

Două firme importante care vor să investească în municipiul de pe Timiș și Sebeș câteva zeci de milioane de euro au fost păsuite de Consiliul Local cu plata sumelor datorate pentru terenurile pe care vor să-și demareze afacerea.

„Cele două investiții sunt una în domeniul producției de peleți și una în domeniul energie verzi. Pentru fabrica de peleți am prelungit termenul de grație la achiziționarea terenului până la începutul trimestrului al doilea al acestui an iar pentru parcul de panouri fotovoltaice până la începutul primului trimestru din 2015. Cei doi investitori au dovedit bună credință, au obținut autorizațiile de construcție și toate avizele pentru trecerea terenului din domeniul agricol în terenuri cu destinație de construcții iar noi am înțeles condițiile economice și organizatorice mai delicate prin care trec aceștia”, a precizat șeful executivului local, Marcel Vela.

Potrivit acestuia, odată cu aceste facilități prelungite, municipalitatea va avea în continuare doi contribuabili la bugetul local, prin achitarea impozitelor pe terenurile respective.

Lidia Almăjanu