Caraş-Severin, Romania

Şi cum să facă asta, dacă nu să le ia oamenilor înapoi banii primiţi din greşeala celor ce ne conduc. Pentru a pune în aplicare această nouă „activitate“ de recuperare a banilor, angajaţii Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin lucrează în aceste momente la decizii de debit care vor ajunge la pensionarii aflaţi în această situaţie chiar în preajma Paştelui.

Este vorba în primul rând despre sumele alocate greşit pentru suplimentarea cuantumului pensiei în funcţie de grupa de muncă în care a muncit fiecare. Vor da înapoi bani şi cei care au o pensie de peste 740 de lei şi cărora nu li s-a reţinut contribuţia pentru sănătate. Deocamdată, s-au finalizat deciziile de recuperare a banilor pentru proximativ 300 de persoane ce beneficiază de pensie de urmaş, care vor da înapoi sume nu foarte mari, de maxim 50 de lei pentru fiecare lună în care nu le-au fost reţinute contribuţiile.

Pensie mai mare, debit mai mare

Sume deloc de neglijat vor restitui un număr de 15 persoane ce au pensie specială. În aceste cazuri, este vorba despre debite ce ajung chiar şi la 300 de lei lunar. Ceea ce înseamnă un total de 900 de lei, pentru cele trei luni care au trecut de la data la care a intrat în vigoare legea ce prevede ca aceste contribuţii de sănătate să fie achitate şi de pensionari. Alţi 100 de bătrâni vor fi nevoiţi să returneze statului banii pe care i-au primit ca şi spor pentru grupele de muncă I, respectiv a II-a. Cât? Încă nu se ştie, deoarece, datorită volumului mare de lucru, angajaţii Casei de Pensii Caraş-Severin nu au finalizat procesul emiterii acestor decizii.

Anca Preda

Adaugă comentariu