Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a remizat sâmbătă, 9 noiembrie, scor 1-1, cu Petrolul Ploiești, într-un joc din etapa a XVI-a a Ligii 2.

Petroliștii au venit la Reșița decisă să obțină toate cele trei puncte, iar prima ocazie a oaspeților a venit încă din minutul 3, când Laurențiu Marinescu a trimis un prim șut, prins în cele din urmă de Cristian Zimmermann. Replica reșițenilor a venit după doar două minute. Daniel Ene a centrat de pe partea dreaptă, iar Călin Cristea a trimis peste poartă din poziție favorabilă. În minutul 23 Alberto Olaru a trimis mingea cu capul în plasa laterală, după o centrare venită de pe partea stângă. Petroliștii au presat tot mai mult, iar la o fază în careul Reșiței, mingea a ajuns la Marinescu, care nu a mai iertat și a trimis mingea printre picioarele lui Zimmermann, deschizând astfel scorul. Înainte de gol, Leontin Doană a fost nevoit să facă prima schimbare. Raphael Stănescu a intrat în locul lui Dragoș Săulescu, care nu a mai putut continua partida după ce s-a lovit destul de tare la cap. Deși era amețit, Săulescu voia să continue partida, dar medicii i-au interzis acest lucru. Înainte de pauză, Ene a cerut penalty după ce a fost tras în careu, dar centralul partidei a lăsat jocul să continue.

În repriza a doua, rosso-nerii au reușit să amenințe mult mai mult poarta oaspeților, iar lovitura de cap a lui Vasiu dintr-un corner a fost respinsă de portarul advers. Marinescu putea face dubla în minutul 58, dar șutul său din voleu s-a dus pe lângă poarta gazdelor. CSM Reșița a egalat în minutul 62. Cristian Danci a trimis un șut de la marginea careului mic, iar goalkeeper-ul Petrolului a respins mingea în poartă. Reșițenii chiar ar fi putut da lovitura, dar șutul lui Stănescu din minutul 82 s-a dus puțin pe lângă poartă. Ultima șansă pentru obținerea celor trei puncte a fost irosită de Bruno Vasiu, care a trimis mingea peste poarta Petrolului dintr-o centrare a lui Cristea.

La finalul meciului, galeria Petrolului i-a băgat în ședință direct pe teren pe jucătorii lui Flavius Stoican. După acestă partidă, Petrolul are 25 de puncte, fiind la distanță de cinci puncte față de liderul CS Mioveni. Rosso-nerii, care au pus astfel capăt seriei negre de patru eșecuri consecutive au în acest moment 16 puncte acumulate în clasamentul Ligii 2.

CSM Reșița: Cristian Zimmermann, Lorenzo Acka, Marco Ehmann, Bruno Vasiu, Daniel Vădrariu, Dragoș Săulescu, Cristian Poiană, Călin Cristea (cpt.), Daniel Ene, Emanuel Dat și Cristian Danci. Rezerve: Pavel Horvat, Raphael Stănescu, Flavius Vlădia, Laurențiu Breșneni, Milorad Banac, Florin Cioablă și Gabriel Răducan.

Petrolul: Raul Avram, Ștefan Bărboianu, Alberto Manolache, Cristian Sîrghi, David Meza Colli, Ionuț Cioinac, Laurențiu Marinescu (cpt.), Ianis Stoica, Hamza Younes și Ștefan Blănaru.

Următorul joc al rosso-nerilor va fi miercuri, 13 noiembrie, de la ora 14, în deplasare, cu Csikszereda. Sâmbătă, 16 noiembrie, pe stadionul din Valea Domanului, CSM Reșița va întâlni de la ora 11 Ripensia Timișoara.

Ștefan Moraru

Adaugă comentariu