Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În această perioadă, elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru susţinerea examenelor de Evaluare Naţională şi se gândesc totodată, la drumul pe care vor păşi după promovarea acestora. Pentru a se putea decide mai uşor şi pentru a lua cea mai bună decizie asupra viitorului lor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin vine în sprijinul absolvenţilor de gimnaziu cu manifestarea „Ziua consilierii şi orientării şcolare în judeţul Caraş-Severin“ (Târgul ofertelor educaţionale 2013).

Marţi, 4 iunie, standurile au fost expuse la Reşiţa, în holul Universităţii „Eftimie Murgu“, dar şi la Oraviţa, Oţelu Roşu, Moldova Nouă şi Bozovici. Pe lângă cele zece instituţii de învăţământ liceal prezente la Reşiţa şi-au pregătit câte un stand şi reprezentanţii Centrului Militar Judeţean şi universitatea reşiţeană. De asemenea, Consiliul Judeţean al Elevilor Caraş-Severin a fost prezent pentru a „colecta“ interesele viitorilor liceeni.

Miercuri, 5 iunie, „Ziua consilierii şi orientării şcolare“ va fi organizată la Caransebeş, în incinta Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă, la Anina, în sala media a Licelului Tehnologic „Mathias Hammer“, la Liceul Tehnologic din Bocşa, Căminul Cultural Teregova şi la Liceul Tehnologic din Mehadia.

Lavinia Predescu