Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Consiliul Local a aprobat parteneriatele între Primărie, agenții economici și cele două licee care vor implementa acest sistem de învățământ de anul școlar viitor.

Demersurile începute de municipalitate în toamnă dau roade. Liceul Tehnologic „Decebal” și Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” vor avea câte o clasă de „duală” din septembrie 2019, dacă vor fi elevi care să urmeze această formă de învățământ. Iar avantajele nu sunt de neglijat pentru că fiecare elev va primi o bursă de 500 de lei lunar: 200 de lei de la agenții economici, 200 de lei de la Ministerul Educației prin licee și 100 de lei de la Primăria Caransebeș.

„Cu școala duală suntem în graficul impus de inspectoratul școlar, de minister, am și aprobat cererile și coparticiparea câtorva agenți economici din Caransebeș, precum și acel amendament că Primăria va suporta sau va cotiza cu 100 de lei per elev pe lună.. Trebuie să fie minim 20 de elevi pe clasă, chiar și cu grupe de specializări diferite, ceea ce s-a realizat deja în două din unitățile de învățământ liceal tehnologic, Decebal și Trandafir Cocârlă. Așteptăm să vedem câți elevi se vor înscrie”, a precizat primarul Felix Borcean.

Pentru Liceul Tehnologic „Decebal”, agenții economici care au solicitat școlarizarea elevilor sunt Caromet, Chiulan și Benning Power Electronics, în timp ce pentru Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” s-au încheiat parteneriate cu Full Auto, Lucas, Chirton Trading și Veverca Vlady Serv, toate din Caransebeș.

Adaugă comentariu