Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Opinii şi soluţii pentru problemele comunităţii vor fi găsite într-o dezbatere publică. „Calitatea vieţii în Reşiţa – Locuri de muncă pentru reşiţeni“ este titlul manifestării la care participă Grupul de iniţiative «Lobby pentru Reşiţa», format din reprezentanţi mass media, ai patronatelor, ai sindicatelor şi ONG-urilor. Acţiunea va avea loc miercuri, 30 noiembrie 2011, ora 11.00, la sediul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

„Este o audiere publică, avem ca invitaţi candidaţii la funcţiile administraţiei locale din cadrul alegerilor locale din 2012, precum şi reprezentanţi ai sindicatelor, mediului de afaceri, societăţii civile. Invităm aşadar, cetăţenii Reşiţei şi ai judeţului, organizaţiile neguvernamentale, organizaţiile patronale şi sindicale, precum şi alte organizaţii interesate, să-și exprime în scris punctul de vedere cu privire la tema amintită“, a precizat Marian Apostol (foto), organizatorul acţiunii.

Scopul audierii publice constă în preluarea unor opinii şi soluţii cu privire la dezvoltarea mediului de afaceri şi creşterea gradului de ocupare în muncipiul Reşiţa. În manifestul audierii se specifică: „Încercăm astfel să răspundem unor serii de întrebări cum ar fi: 1. Care sunt prinicipalele obstacole în calea dezvoltării mediului de afaceri din ReşiţaCaraş-Severin, şi a creşterii gradului de ocupare? 2. Ce soluţii credeţi că ar putea avea ca efect eliminarea acestor obstacole? 3. Care trebuie sa fie relaţia administraţiei locale şi judeţene cu mediul de afaceri? 4. Care sunt aşteptările mediului de afaceri de la administraţia locală şi judeţeană? 5. Ce tipuri de facilităţi şi oportunităţi, ce ţin de competenţa administraţiei locale, sunt importante din punct de vedere al mediului de afaceri? 6. Care sunt priorităţile administrative şi legislative, ce ţin de competenţa administraţiei locale, necesare pentru atragerea investitorilor?“

Audierea publică, ca formă de consultare publică, urmăreşte colectarea de opinii, soluţii la problemele comunităţii, acestea fiind sintetizat într-un raport efectuat de experţi independenţi. Un astfel de exerciţiu democratic întăreşte comunitatea şi contribuie la realizarea unor politici publice potrivite acesteia. Depoziţia (opinia) trebuie formulată în scris şi transmisă organizatorilor.

În baza acesteia, cei interesaţi se pot înscrierea pentru susţinerea publică verbală a opiniei, timp de trei minute, în cadrul audierii publice. Termenul limită pentru primirea depoziţiilor este data de 21 noiembrie 2011. Depoziţiile nu trebuie să depăşească două pagini şi vor conţine informaţii, argumente şi/sau date statistice care susţin/întăresc punctul de vedere al celui care depune depoziţia.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu