Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Autorităţile din mai multe judeţe, printre care şi Caraş-Severin, au destructurat un grup infracţional care călăuzea persoane către Italia, trei membri fiind reţinuţi.

Gruparea era formată din persoane cu domiciliul în judeţul Caraş-Severin şi Arad, fiecare din membrii acesteia având sarcini precise, de la recrutarea migranţilor (în special dintre persoane ajunse ilegal în Romania), până la transportul acestora pe raza judeţului Arad, în zona de frontieră cu Ungaria.

De asemenea, membrii grupării se ocupau cu cazarea, organizarea trecerii efective a frontierei şi transportul ulterior până în Austria sau Italia. Au fost obţinute date cu privire la efectuarea de către membrii grupării a patru transporturi de migranţi, trei dintre acestea fiind interceptate de autorităţile austriece şi maghiare, în toate cazurile conducătorii auto fiind persoane din Caraş-Severin. Cu sprijinul I.T.P.F. Oradea – S.T.P.F. Arad şi al autorităţilor maghiare s-a reuşit interceptarea pe teritoriul maghiar a unui transport de migranţi organizat de membrii grupării.

În 6 februarie a.c., în urma a patru percheziţii domiciliare s-a reuşit reţinerea şi conducerea la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin, a principalilor trei membrii ai grupării. Au fost prezentaţi Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă, cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, călăuzire şi trecere frauduloasă a frontierei.

Flavius Rotariu